Michael Boogerd, Dione de Graaff, Peter Winnen en Samefko Ludidi (v.l.n.r.) in De Peelstreek.
Michael Boogerd, Dione de Graaff, Peter Winnen en Samefko Ludidi (v.l.n.r.) in De Peelstreek. Foto: Persfoto

Peelstreek tv-locatie

Ysselsteyn | Museum De Peelstreek in Ysselsteyn was op woensdagavond 30 juni het decor van het televisieprogramma De Avondetappe. Het NPO-programma streek met groot materieel neer in het museum. "De uitzending werd vastgelegd met vijf camera's, er stonden grote licht- en geluidsinstallaties in het museum en er waren zo'n 25 medewerkers druk in de weer met de uitzending", vertelt Lei Potten van museum De Peelstreek enthousiast. 

Potten was blij met de aandacht voor het museum én Ysselsteyn. "Het dorp viert dit jaar zijn honderdste verjaardag, dan is dit toch een mooi cadeautje. We zijn maar mooi op de landelijke televisie geweest."

In het bekend televisieprogramma, dat jaarlijks dagelijks tijdens de Tour de France wordt uitgezonden, wordt teruggeblikt op de touretappe van die dag. De Avondetappe kwam naar Ysselsteyn omdat twee bekende wielrenners, Peter Winnen en Mike Teunissen, zijn geboren in in het dorp. Aanvankelijk was de planning de opnames te doen op Rówkoelehof, maar de weergoden gooiden daarvoor roet in het eten. Van tevoren werd de afspraak gemaakt dat, indien de weersomstandigheden deze opnames niet toelieten, werd uitgeweken  naar De Peelstreek. De Avondetappe is een rechtstreekse uitzending die in de latere avonduren wordt opgenomen en uitgezonden. 

De crew bestond onder meer uit presentatrice Dione de Graaff. Aan de gesprekstafel namen daarnaast plaats Peter Winnen, Michael Boogerd en Samefko Ludidi als deskundige op het gebied van voeding en in sportvoeding in het bijzonder. "We konden de uitzending via een schermpje volgen in een uithoek van het museum", meldt Potten. "Er waren geen toeschouwers welkom, maar De Peelstreek was schitterend ingericht om de opnames te doen slagen dankzij de kennis en kunde van de crew." 

Museum De Peelstreek kijkt met plezier terug op deze bijzondere ervaring en maakt zich nu op voor de tentoonstelling in het kader van 100 jaar Ysselsteyn. Deze tentoonstelling is vanaf komende zaterdag te bewonderen.

Afbeelding