Achttien teams strijden dit jaar om de prijzen.
Achttien teams strijden dit jaar om de prijzen. Foto: Henk Lammen

Beachvoetvolley in Venray

Sport

Venray | In het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 juli vindt de vierde editie plaats van het FC Coronaas/Het Moment Beachvoetvolleytoernooi. Op twee velden bij café Het Moment aan de Hoenderstraat strijden achttien teams om de ereprijzen. “Corona gooide vorig jaar roet in het eten. De deelnemers vonden dit enorm jammer. Anders hadden we dit jaar in het kader van het vijfjarig jubileum een klein feestje kunnen vieren. Dat weerhoudt ons er niet van om er ook nu een sportieve happening van te maken”, aldus Dennis Snijder, penningmeester en oprichter van de Venrayse zaalvoetbalvereniging.


De organisatoren van evenementen zitten de komende maanden vaak in dubio. Worden de coronaregels aangepast, wat mag wel en wat niet? Kan het sein op groen worden gezet? Vragen die ook bij het bestuur van FC Coronaas speelden, maar van de andere kant was er de stelligheid.

“Eigenlijk hebben we niet lang getwijfeld. As de regels van het RIVM het zouden toelaten, dan wilden we er vol voor gaan. We merken dat iedereen eraan toe is. Gelukkig mogen we weer vanuit de overheid. Op het moment dat we vanuit de gemeente groen licht kregen inzake de vergunningen hebben we de knoop ook meteen doorgehakt en zijn ervoor gegaan”, legt Snijders uit. “We hebben draaiboeken klaarliggen, waardoor we snel konden schakelen. Toch zullen we ook aanp..