Jeroen Lammers en Ralf Janssen ontvingen bloemen voor hun inzet.
Jeroen Lammers en Ralf Janssen ontvingen bloemen voor hun inzet. Foto: Rob Beckers
Video / Fotoserie

Officieel in gebruik

Algemeen Fotoalbums

Het Venrayse brandweerkorps heeft afgelopen vrijdag officieel het grootwatertransport in gebruik genomen. Het systeem, dat is overgekomen  van een brandweerkorps uit Leeuwarden, was al in Venray en er is ook al flink mee geoefend, maar burgemeester Luc Winants kwam vrijdag de overdracht bekrachtigen. “Het grootwatertransport werd op 26 maart al opgehaald, maar is nu ook officieel in ons bezit”, zegt postcommandant Ad Verhagen.

Eerder werd al geoefend met het nieuwe transportmiddel

Het grootwatertransport neemt water op uit een bron en kan dat vervolgens over een grote afstand transporteren. “Het gaat over 8000 liter per minuut. Daarmee kan het systeem vier blusvoertuigen continu van water voorzien. Op zo’n voertuig zit anderhalve kilometer slang die wordt afgerold. Vanaf het grootwatertransport kunnen we dus over ruime afstanden water vervoeren. We hadden al een systeem in Venray staan, maar dat was echter erg verouderd. We zijn als brandweerkorps heel erg blij met deze toevoeging.”

Bij de officiële ingebruikname van het grootwatertransport werden Jeroen Lammers, Ralf Janssen en de afwezige Pieter Willem Jenniskens in het zonnetje gezet. “Deze drie collega’s zijn de kennisinstructeurs van het grootwatertransport. Z..