Marloes Kempkens
Marloes Kempkens Foto: Marloes Kempkens

Toekomstmuziek

Venray | Weet je nog? De Cultuurprijs 2019? Ik zal even jullie geheugen opfrissen. Op 28 december 2019 won Schijt aan de Grens de juryprijs en het nieuwe mannelijke Rockkoor de publieksprijs van de Cultuurprijs 2019. We luidden het oude jaar uit en het nieuwe jaar in met een fantastisch optreden van Bigband Flavour. Afgelopen jaar hadden we alles al in kannen en kruiken voor een superleuke corona-editie, maar helaas trok de lockdown de stekker eruit.


Wat ik heel mooi vind om te zien is dat de bovengenoemde organisaties volop bezig zijn met de toekomst. Zo organiseert Bigband Flavour op zaterdag 4 september samen met Close Harmony Group Confetti en de Schouwburg Venray AmeeZing. Een fantastisch initiatief waar jij als bezoeker aan zet bent.


Ook links en rechts hoor ik de eerste namen die benaderd zijn voor Schijt aan de Grens volgend jaar. En helemaal vers van de pers: het Rockkoor gaat samen met RockinRooy. 42 mannelijke en vrouwelijke rockliefhebbers gaan samen verder en bundelen hun krachten. Hoe vet?! De naam moet nog komen, maar binnenkort zal dit vast en zeker groot in nieuwsblad Peel en Maas staan. To be continued!


En dan de Cultuurprijs. Want natuurlijk zijn wij achter de schermen ook aan het kijken hoe en wat. We zijn aan het kijken of het mogelijk is een volgende editie te bewerkstelligen en wanneer we dit kunnen laten plaatsvinden. Want we vinden het belangrijk dat iedereen die in aanmerking komt voor een nominatie evenveel kans krijgt op een nominatie.


Het is allemaal nog niet zeker, maar we zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken om de Cultuurprijs een half jaar op te schuiven naar juni 2022.


Dus beste kunst- en cultuurorganisaties, zet jullie beste beentje voor: verzin iets innovatiefs in schooljaar 2021/2022 en zorg dat we het te weten komen.


Zo vergroot je de kans dat je genomineerd wordt voor de Cultuurprijs 2021!