Oogcafé Venray uit de startblokken, al 27 aanmeldingen

VENRAY | De oprichting van Oogcafé Venray kan een feit worden genoemd. Op maandag 6 september wordt in de Kemphaan van 14.00 uur tot 16.00 uur de eerste officiële bijeenkomst gehouden. De belangstelling is er: 27 deelnemers hebben zich al aangemeld.


Voorlopig zal het Oogcafé eenmaal per maand worden georganiseerd. Het Oogcafé wil een ontmoetingsplek zijn voor blinden en slechtzienden, maar ook voor hun partners en mantelzorgers. Omdat veel jongere blinden en slechtzienden nog volop werkzaam zijn, wordt nagegaan of het in de toekomst mogelijk is ook in het weekeinde activiteiten te organiseren.

Tijdens themabijeenkomsten van het Oogcafé zal aandacht gegeven worden aan onderwerpen als reizen met een visuele beperking, het gebruik van de witte stok in het verkeer, informatie over blindengeleidehonden, tips bij het boodschappen doen, veiligheid in en om het huis, sportmogelijkheden en speciale hulpmiddelen. Natuurlijk zal met elkaar gesproken worden over ervaringen bij het deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarbij zal met elkaar gezocht worden naar mogelijkheden om daarin verbeteringen aan te brengen.

Daarbij worden regelmatig gezamenlijke uitstapjes georganiseerd. Zoals bezoek aan evenementen, tentoonstellingen, een natuurwandeling of een stedentrip. Het Oogcafé Venray staat niet alleen open voor mensen uit de gemeente Venray. Ook blinden en slechtzienden uit andere gemeenten in Noord-Limburg en de aangrenzende Brabantse gemeenten zijn van harte welkom.

Dat er belangstelling is voor het Oogcafé Venray is wel duidelijk. Naar aanleiding van eerdere berichten in onder meer Peel en Maas hebben zich inmiddels 27 deelnemers voor het oogcafé aangemeld. Aanmelden kan via info@gehandicaptenplatformvenray.nl., meer informatie via info@gehandicaptenplatformvenray.nl of 06.30661563.