Schouwburg Venray presenteert weer een gevarieerd programma.
Schouwburg Venray presenteert weer een gevarieerd programma. Foto: Persfoto

‘TheaterDichtbij. Mooier dan ooit’

Venray | De deuren zijn weer open. Het licht is weer aan, de rode loper ligt weer uit en het publiek kan weer genieten van momenten die je alleen in een theater kunt beleven. TheaterDichtbij, een initiatief van vijf theaters (De Maaspoort Theater & Events in Venlo, Schouwburg Venray, TheaterHotel De Oranjerie in Roermond, DOK6 Theater in Panningen en Munttheater in Weert) lanceerden onlangs de trailer ‘TheaterDichtbij. Mooier dat ooit’ om het publiek uit te nodigen weer samen te komen genieten van dat speciale theatergevoel. 


De deuren van theaters, concertzalen, poppodia, musea en al die andere prachtige culturele locaties die Nederland rijk is, zijn weer open. Tot grote vreugde van publiek én werknemers.


De redactie van Peel en Maas vroeg Roos Creemers, hoofd Marketing & Events van het Venrayse theater, naar haar huidige gevoel.


Ja, Roos, hoe voelt het dat de theaterdeuren weer open zijn?

"Het is geweldig om weer gasten te mogen verwelkomen in ons gebouw, eindelijk weer leven in de brouwerij. De telefoon stond, na aankondiging van opening, direct roodgloeiend met gasten die lieten weten ons ontzettend gemist te hebben. Maar ook met aanvragen voor vergaderingen en evenementen die erom vroegen om weer ‘live’ georganiseerd te worden. Om te vieren dat we onze deuren mochten openen hebben we direct de soloshow van Jack Poels geprogrammeerd, deze was op woensdag 30 juni. En we hebben ons ook hard gemaakt om met een nieuw theaterprogramma te komen in juni. Dat is gelukt, en
hoe!"

Hoe zijn jullie de periode zonder voorstellingen doorgekomen? Hebben jullie met z’n allen veel geklust?

'Geweldig om weer gasten te mogen ontvangen'

"Deze periode zijn we doorgekomen met het zicht op een geweldig nieuwe theaterseizoen waarin we weer kunnen genieten van live. Het was een onwerkelijke periode waarin we vooral druk zijn geweest met voorstellingen verschuiven en de ticketkopers informeren, en dat herhaalde zich een aantal keren. Maar ook het programmeren van nieuwe voorstellingen en het gebouw inrichten voor een zo goed mogelijke opening, rekening houdend met de coronamaatregelen. Onze techniekmedewerkers hebben inderdaad flink geklust, het gebouw is van top tot teen onder handen genomen. Schouwburg Venray is dus helemaal klaar voor een geweldig nieuw theaterseizoen."


De zomervakantie nadert met rasse schreden. Welke voorstellingen zijn een aanrader?

"Dit jaar is er in Schouwburg Venray een specifieke zomerprogrammering. Maar er staat eind juli wel een heel bijzondere voorstelling in onze Rabozaal, namelijk de voorstelling ‘ADEM’. Dit is een voorstelling met Suzan Seegers voor zorgmedewerkers en mantelzorgers."


En wat zijn de publiektrekkers na de zomervakantie? Welke voorstellingen kun je aanraden?

"Het nieuwe theaterseizoen staat vol met voorstellingen waar we als Schouwburg Venray ontzettend trots op zijn. Het is een hoop gepuzzel geweest, maar met een gevarieerde programmering als resultaat. Naast hardlopers als Dutch Eagles, Pieter Derks, Tineke Schouten, Huisvrouwen bestaan niet en Rowwen Hèze, staan er voorstellingen in die je bezoek meer dan waard zijn. Dan heb ik het bijvoorbeeld over moordmysterie The Mousetrap, filosofisch cabaretier Tim Fransen, rockmusical de Rocky Horror Show, de prachtige opera Rigoletto en het theatercollege van The School Of Life."


Wil je verder nog iets kwijt? Nieuwe initiatieven wellicht?

"Een nieuw seizoen in Schouwburg Venray, het wordt mooier dan ooit!"

Afbeelding