De nieuwe eigenaren Peter en Krista (links) en Simone van den Bekerom en haar man.
De nieuwe eigenaren Peter en Krista (links) en Simone van den Bekerom en haar man. Foto: Antoon Jeuken

'Ik ben trots op dit team'

Venray | Bijna 26 jaar was Simone van den Bekerom (51) het gezicht van KInderopvang Ollie & Co in Venray. Nu draagt ze het stokje over Peter en Krista Ranzijn uit Groesbeek. Met trots, maar ook met een gevoel van opluchting neemt Simone afscheid. Sinds de nieuwe wet op de Kinderopvang vond ze het steeds lastiger om zich te houden aan protocollen en beleid. "Ga gewoon je werk doen, is mijn motto. Doe iets met de kinderen in plaats over hen te rapporteren."


Van den Bekerom startte met Ollie op 1 september 1995, achter het woonhuis aan de Lathyrus. De kinderopvang begon met zeven kinderen per dag, sinds twee verhuizingen naar de oude Petrus' Bandenschool en de huidige locatie aan de Oude Oostrumseweg komen er dagelijks 28 dagopvangkinderen en 42 BSO-kinderen per dag. Veertien medewerkers zijn in dienst van Ollie. Simone kijkt terug op prachtige jaren, is bijna een lopende encyclopedie. "Ollie is mijn 'kindje'. Ik ken alle kinderen en ouders, bijna alle geboortedata van kinderen uit mijn hoofd. Ik weet waar ze wonen en probeer op de hoogte te blijven van dingen die er in de gezinnen spelen. Dat is ook het mooie, de echte band die je met gezinnen opbouwt. Al is dat tegenwoordig wel iets minder. Ik ben als vrijwilliger werkzaam bij Social Events, het evenementenbedrijf van mijn petekind. Ik help jaarlijks bij het gala en vind het dan fantastisch om kinderen die ik nog de luier verschoond heb, te zien in hun mooie galakleding. Maak dan vaak ook even een selfie met ze die dan meteen in de Ollie-app gaat." Het afgelopen coronajaar vond ze pittig. "Ik moest dingen doen waar ik eigenlijk niet achter stond. Kinderen naar huis sturen, weinig echt contact met ouders. Alle collega’s, met ieder zijn eigen mening over corona, de neuzen dezelfde kant op laten wijzen. Maar ik ben ook weer trots dat we het allemaal gedaan hebben. Echt samen, met het team." Rentenieren is niet aan de orde. Eerst moet ze ook nog herstellen van een lelijke beenbreuk. "En dan aan de slag in ons nieuwe huis en op zoek naar een nieuwe job."


Voor de nieuwe eigenaren Peter (38) en Krista (34) Ranzijn wacht een nieuwe uitdaging. Krista heeft ruime ervaring in de kinderopvang. "Tot afgelopen juni ben ik eigenaar geweest van een kinderopvangorganisatie in Nijmegen (Filimo). Hier ben ik samen met een compagnon 5,5 jaar eigenaar van geweest. Dit hebben we vanaf de grond af aan opgebouwd. Voor ik een eigen kinderopvang begon heb ik ook ruim vijf jaar als pedagogisch medewerker in de kinderopvang gewerkt, voornamelijk KDV, maar ook BSO." Met Filimo kreeg ze de kans om een eigen kinderopvang te starten, een droom die eerder werkelijkheid werd dan gepland. Nu gaat Krista met haar man de nieuwe uitdaging in Venray aan. "Hij richt zich voornamelijk op de technische kant van het bedrijf, zoals digitalisering. Waar ik mij meer richt op het pedagogische deel. Dit is uiteindelijk de wens die ik altijd gehad heb. En ik ben heel blij dat ik dit samen met Peter nu kan verwezenlijken. Het is fijn om van elkaars talenten gebruik te maken. We vullen elkaar goed aan, daarom hebben wij besloten dit samen te gaan doen." Beiden praten niet over een sprong in het diepe. "We nemen een bestaande organisatie over die goed draait. Ollie & co heeft een heel fijn en hecht team dat goed op elkaar is ingespeeld. Aan ons de uitdaging om deze hechtheid en warmte te behouden. Waar ik al het vertrouwen in heb. Waar normaal nieuwe collega's in een warm bad terechtkomen, voelt dit nu voor ons als eigenaren ook zo. En dat is gewoon heel fijn. De mensen op de groepen, het personeel, zijn toch de draaiende motor van een organisatie en als dat goed voelt en goed is dan staat je basis."


Het echtpaar Ranzijn heeft twee dochters, Femke (8 jaar) en Milou (3). Het gezin is al zoekende naar een woonruimte in Venray. Daarnaast liggen een afscheid en welkom bij Ollie & Co nog in het verschiet. Voorlopig is het voor Krista en Peter zaak om de kinderopvang van een eigen sausje te voorzien. Eigen ideeën te implementeren. Op korte termijn is er een uitbreiding aan de orde met tenminste een dagopvanggroep (0-4 jaar), nadat het woonhuis is verbouwd. Begin volgend jaar hopen ze daarnaast een tweede, extra groep voor de dagopvang gereed te hebben.


"Rigoreus de boel omgooien zullen we niet doen en dat is ook niet nodig. In eerste instantie zullen de meeste veranderingen plaatsvinden op digitaal gebied. Het eerste jaar ligt de focus vooral op het bedrijf leren kennen, de uitbreiding en eventuele verbeteringen en alles wat er nog meer bij komt kijken. Dit is natuurlijk een continu proces, je wilt de kwaliteit hoog houden en zoveel mogelijk voldoen aan alle behoeftes. Eventuele uitbreiding met een tweede locatie sluiten wij niet uit. Dat is echt wel iets voor de toekomst."

Afbeelding