Bestuurscrisis Venray compleet

Onderzoeksvraag: In hoeverre heeft wethouder J.W.G.M. Loonen sinds zijn aantreden als wethouder in 2010 inzake dossier Loobeekdal en in het bijzonder de gronddeal  met het Waterschap in 2016 gehandeld in overeenstemming met de gedragscodes integriteit voor wethouders van de gemeente Venray en eventueel andere van toepassing zijnde wet- en regelgeving? Welke aanbevelingen voor de gemeente (zijnde raad, college en organisatie) volgen uit dit onderzoek?


VL : maar een burgervader die teveel groene kleur uitdraagt kan ook ernstig schuren. Daarom laat onze burgemeester deze duidelijke wake-up calls echt ter harte nemen. Meerdere partijen in deze onstrepen dat door middel van een gele kaart in de vorm van een motie.


VVD: Wij zijn klaar met deze wethouder en zullen dus een motie van wantrouwen indienen.

Het onderzoek van Berenschot levert u en mij vandaag een glasheldere spiegel op. Géén belangenverstrengeling. Géén beïnvloeding van de besluitvorming. Géén voordeel genoten van mijn wethoudersfunctie. Géén voorkeurspositie bedongen. Géén wazigheid of camouflage maar optimale transparantie. Géén gebruik gemaakt van niet openbare informatie. Geen onterecht financieel voordeel. Geen overtreding van wetten en regels bij het grondbeheer.


Geachte leden van de raad. Vandaag is voor mij een dag vol opluchting. Bevrijd van een maandenlange nachtmerrie. Een akelige droom, die je niemand toewenst. Een nachtmerrie waarvan ik nooit gedacht had, dat ‘ie mij zou overkomen. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed.