Versoepelingen VieCuri

Venlo-Venray | Sinds maandag 28 juni mogen er in ziekenhuis VieCuri per patiënt weer meerdere bezoekers per dag op bezoek komen, mits ze elkaar afwisselen.


De bezoekers mogen dus niet tegelijk op de patiëntenkamer zijn omdat de kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter aan te kunnen houden. Het afwisselen dient het liefst buiten plaats te vinden en anders beneden in de hal. In ieder geval niet op verpleegafdelingen om daar drukte te voorkomen.


Bezoekers zijn welkom van maandag tot en met vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen van 14.00 tot 16.00 uur. Sinds zaterdag 26 juni is het niet meer verplicht om in VieCuri een mondkapje te dragen. Alleen in situaties waar de 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd, geldt de mondkapjesplicht.


“Onze medewerkers dragen bij zorgcontacten binnen de 1,5 meter een mondneusmasker, al dan niet aangevuld met een beschermende bril afhankelijk van de werkzaamheden”, meldt een woordvoerder.


VieCuri stelt als voorwaarde aan de versoepelingen, dat iedereen zich aan de coronabasisregels houdt die gelden binnen het ziekenhuis: blijf bij klachten thuis, was of desinfecteer regelmatig je handen, hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg na gebruik, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand en daar waar dat niet kan (bijvoorbeeld in een volle wachtkamer) draag je een mondkapje.