Dit jaar kunnen de liefhebbers zich niet vergapen aan de prachtige klassiekers op de pleinen.
Dit jaar kunnen de liefhebbers zich niet vergapen aan de prachtige klassiekers op de pleinen. Foto: Henk Lammen
Video

Oldtimertoertocht in ander jasje

Algemeen

 Geen honderden klassieke auto’s op de pleinen van Venray, geen defilé en prijsuitreiking. De Venrayse Oldtimer Toertocht gaat op zondag 25 juli wel door, maar is door de organisatie in een ‘coronajasje’ gestoken. “Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een normale editie houden”, zegt voorzitter Marc Arts van de organiserende stichting.

De oldtimertoertocht ziet er anders uit dan in 2019


Het bestuur van de stichting Venrayse Oldtimer Toertocht hakte tijdens de laatste vergadering de knoop door en koos, na een jaar zonder toerrit, voor een alternatief evenement. De 26e editie voor oldtimers vertrekt en eindigt op een mooie locatie aan de rand van Venray.

“Waar houden we nog even voor ons”, aldus Arts. “Zodat we geen grote toeloop van belangstellende kijkers krijgen.” Vanaf 11.00 uur is de ontvangst met koffie en cake en de uitgifte van het welbekende rallyschild. Tussen 12.00 en 13.00 uur krijgen de deelnemers het routeboekje en een versnapering en gaan op weg om de route van 80 kilometer te rijden. “We hebben bewust gekozen voor een route, waarbij de deelnemers verdeeld worden in eenzelfde route A en B maar d..