Afbeelding
Foto: Bahrain-Victorious

Negende Tour de France voor Wout Poels

Monaco-Blitterswijck | Profwielrenner Wout Poels uit Blitterswijck staat zaterdag voor de negende keer aan de start van de Tour de France, ’s werelds grootste wielerevenement. “Ik heb er echt weer heel veel zin in”, zegt de renner.


Vorig jaar evenaarde hij in de Vuelta a España met de zesde plek zijn beste eindresultaat ooit in de grote ronden. De klimmer, die al een aantal jaren in Monaco woont, krijgt tijdens de Franse ronde door zijn ploeg Bahrain-Victorious waarschijnlijk een vrije rol toebedeeld. “Normaal gesproken kan ik mijn eigen ding doen in de Tour de France. Mocht iemand heel goed in het klassement staan, dan wordt er natuurlijk altijd geholpen. Donderdag, de dag dat weekblad Peel en Maas verschijnt, sluit ik aan bij de ploeg en worden de precieze doelen duidelijk gemaakt. Dan weet ik pas honderd procent zeker wat mijn rol gaat zijn”, aldus Wout Poels.


Het voorseizoen is volgens Poels niet helemaal verlopen zoals gepland. Dit doordat hij een kleine maar vervelende knieblessure opliep na een val in de UEA Tour. “Daardoor heb ik een paar weken nauwelijks kunnen fietsen en moest ik mijn programma een beetje wijzigen”, legt Poels uit. Zijn ploegmakkers in de Tour zijn Marco Haller, Dylan Teuns, Fred Wright, Sonny Colbrelli, Jack Haigh, Pello Bilbao en Matej Mohoric. Kopman Jack Haig is de klassementsrenner van de ploeg.

Persfoto: Bahrain-Victorious.