Mike Teunissen droeg in 2019 twee dagen de gele trui, wat natuurlijk ook tot een geletruigekte leidde in het tijdens die dagen tot Yellowstone omgedoopte Ysselsteyn.
Mike Teunissen droeg in 2019 twee dagen de gele trui, wat natuurlijk ook tot een geletruigekte leidde in het tijdens die dagen tot Yellowstone omgedoopte Ysselsteyn. Foto: Archief Peel en Maas

Klaar voor de Tour

Ysselsteyn | Mike Teunissen uit Ysselsteyn kwam zondag op het Nederlands kampioenschap wielrennen voor elite als vierde over de streep. Timo Roosen, ploeggenoot van Teunissen, ontsnapte ruim twee kilometer voor de finish uit een kopgroep en werd als Nederlands kampioen de opvolger van Mathieu van der Poel, die de koers niet uitreed.


Teunissen miste dus net het podium, maar kon na afloop toch lachen. Ploeggenoot Timo Roosen had immers het rood-wit-blauw gepakt en zelf reed hij een prima wedstrijd. In de slotfase volgden de demarrages elkaar snel op. Die van Teunissen leverde niets op, maar toen Roosen twee kilometer voor finish ging, hield de Ysselsteynse renner even de benen stil en weg was de nieuwe kampioen.

Mike Teunissen was na afloop trots op de ploeg: "Grote klasse van iedereen”, zo meldde hij aan de media. “Het is mooi dat we het kunnen afmaken." Hij kijkt met vertrouwen uit naar de Tour de France, waar hij zaterdag aan de start staat. "Het gaat goed en vandaag was daar weer een bevestiging van."

De Tour de France voor Teunissen, zijn ploeg Jumbo-Visma en de rest van het peloton begint op zaterdag 26 juni. Op zijn eigen website kijkt hij vooruit naar de start van de Tour en geeft hij antwoord op een aantal vragen.


Wat kun je zeggen over je eigen rol binnen de ploeg? Mogen we deze tweeledig zien in de ondersteuning voor Roglic (klassement) en Van Aert (sprints)? Mike: "Eigenlijk drieledig, want naast die taken zal ik ook nog de koers moeten controleren, samen met Tony. Dat is natuurlijk wel veel te veel op één dag, dus het zal inderdaad voornamelijk het ondersteunen van Roglic worden en de koers controleren. Maar vooral het helpen van Primoz. De Tour is natuurlijk geweldig nerveus en je vecht eigenlijk de hele dag voor je positie. Nu is het dus vooral mijn taak om te zorgen dat Primoz altijd goed zit. Zodat hij zelf zo weinig mogelijk energie verspeeld."

Kijk voor de rest van het interview op de website van Mike Teunissen: www.miketeunissen.nl. Ook Wout Poels uit Blitterswijck start in de grootste wielerwedstrijd van het jaar. De klimmer krijgt bij zijn ploeg Bahrein-Victorious een vrije rol.

Foto: Mike Teunissen droeg in 2019 twee dagen de gele trui, wat natuurlijk ook tot een geletruigekte leidde in het tijdens die dagen tot Yellowstone omgedoopte Ysselsteyn. Foto: Archief Peel en Maas.