Afbeelding
Foto: ATV Venray

Wie en wat is ATV Venray?

Venray | Atletiek- en Triatlon Vereniging Venray (ATV Venray) kent de volgende sportonderdelen: Jeugd- en seniorenbaanatletiek, triatlon, atletiek voor verstandelijk beperkten(NSG-atletiek), beginnen met hardlopen via Start-to-Run, hardlopen en verder ook nog wandelen. Wandelen bestaat uit recreatief wandelen, sportief wandelen en nordic walking. Voor alle binnen ATV aanwezige onderdelen beschikt de vereniging over gediplomeerde trainers en begeleiders. ATV biedt sport en beweging voor iedereen van 6 tot 80 jaar.


Momenteel heeft ATV Venray ongeveer 400 leden, een aantal dat al vele jaren stabiel is. Verder zijn tientallen juryleden beschikbaar om wedstrijden in goede banen te leiden. Jaarlijks organiseert de vereniging dan ook een aantal wedstrijden, zoals de jeugd- en seniorenwedstrijden op de baan, de Zwemloop, Merseloop, de Vlakwatercross met de bekende Scholierenloop en NSG-loop. Talenten? Jazeker, bij tijd en wijle komen er, zeker bij de jeugd, verschillende atleten bovendrijven die in hun categorie tot de nationale top doordringen.


45 jaar geleden, op 1 april 1976, werd onder de naam AV Venray- Regio het huidige ATV Venray geboren door het initiatief van een enthousiaste groepje sportminnende Venraynaren. Begonnen op een sintelveld op sportpark De Wieën, daarna gevolgd door een 400 meter lange sintelbaan in 1986. De vereniging was de koning te rijk. Kunststof was nog mijlenver verwijderd. Wie durfde toen te bevroeden dat in 1998 daadwerkelijk een kunststofbaan werd aangelegd?


De accommodatie groeide en groeide door veel ijver en inzet van vele geledingen. Wanneer je nu de accommodatie ziet met een onlangs gerenoveerde atletiekbaan met een mooie polsstokinstallatie en nieuwe discuskooi en het zeer recent gerealiseerde Activiteiten Center, kun je je niet aan de indruk onttrekken dat ATV vooruit wil. Ook in de lastige coronatijd is middels aangepaste trainingen de mogelijkheid geweest verantwoord bezig te zijn.


Ook dat zegt wel iets over de ambitie om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid tot sporten en bewegen te geven. Trainers en begeleiders stonden de sporters met raad en daad terzijde voor zover dat binnen de mogelijkheden lag. De drang vooruit is door een deskundige beleidsgroep uitgewerkt in een concreet en ambitieus visieplan onder de naam ATV2025. In 2025 hoopt de vereniging de in het plan gestelde doelen verwezenlijkt te hebben. Samen sporten en bewegen voor iedereen in respect staan daarbij voorop.


Mocht je meer willen weten over ATV Venray, mail dan naar: info@atvvenray.nl.


Foto: ATV Venray.