Meer dan zeventig kinderen reageerden met fantasierijke tekeningen en ontwerpen.
Meer dan zeventig kinderen reageerden met fantasierijke tekeningen en ontwerpen. Foto: Odapark Venray.

Actie voor kinderkunstwerk

Venray | De kunstenaars Krista Smulders (Venray, 1988) en Michiel Ubels (Beuningen, 1989) blinken uit in kleurrijke en energieke films en tentoonstellingen. Zo maakten ze de afgelopen jaren een indringende film over een eerste date en ontwikkelden ze samen met een dominee nieuwe ideeën voor een kerkdienst. De dominee rolde uiteindelijk op rolschaatsen tussen de kerkgangers door.


Dit voorjaar deden de twee kunstenaars een oproep aan de kinderen uit de gemeente Venray. Ze daagden de kinderen uit om hun meest creatieve ideeën in te sturen voor een nieuw kunstwerk: wat zouden zij graag voor kunstwerk willen zien in het Odapark? Meer dan zeventig kinderen reageerden met fantasierijke tekeningen en ontwerpen: van reusachtige auto’s met glijbanen, pratende bomen en een draak die het liefst mensen eet, tot een blauw konijn om mee te knuffelen.


Krista en Michiel gaan deze ontwerpen de komende tijd in een serie workshops, samen met een team van kinderen, uitwerken tot een kunstwerk, waarbij ze niet op zoek gaan naar de meest praktische of logische oplossing, maar vooral kinderen de baas willen laten zijn over het kunstwerk. De uiteindelijke sculptuur is dus niet alleen om naar te kijken, maar er mag ook in geklommen en gespeeld worden.


Maar om een kunstwerk te realiseren dat bestand is tegen weer, wind en kinderhanden, is het essentieel om een stevige constructie neer te zetten. Om de materialen die daarvoor nodig zijn te bekostigen, is Odapark een crowdfundingactie gestart.

Met de donaties kunnen de kunstenaars samen met de kinderen van Venray een bouwwerk maken waar mensen, van jong tot oud, nog jarenlang plezier van hebben.


Op de website www.odapark.nl is een korte video te zien met uitleg over het kunstwerk en hoe te doneren. De campagne loopt nog tot en met 11 juli en leverde al veel mooie reacties en donaties op. Na anderhalve week is al een derde van het benodigde bedrag opgehaald, maar alle hulp is natuurlijk van harte welkom. Voor iedere donatie is een mooie tegenprestatie beschikbaar.

Afbeelding