Afbeelding
Foto: Jeroen Rood

Avontuur op het Aardbeienland

Meerlo | Luuk Lenders (33) uit Meerlo is een veelzijdige man. Hij is muzikant, illustrator en schrijver. Zijn jongste creatief product is een spannend boek dat zich afspeelt in Aardbeienland in Horst. Als kind kwam hij daar al met zijn familie en hij vond het altijd spannend. Als muzikant componeerde hij voor Aardbeienland ook al muziek voor de vier aardbeientunnels.


En nu dan een spannend boek voor mensen van vijf tot honderd jaar, zegt Luuk Lenders. Waarom? “Het Aardbeienland is inmiddels een begrip voor mensen van alle leeftijden, uit Limburg en ver daarbuiten. Het Aardbeienland is dé plek waar mensen aardbeien komen eten, door de geheime gangen van de sprookjestunnels kruipen en... nog meer aardbeien eten!”


Ongeveer 25 jaar na de opening van het Aardbeienland is het tijd voor een boek vond de Meerlose kunstenaar. “Een avonturenboek voor jong en oud, waarin de jonge hoofdpersoon Tom je meeneemt door tunnels en waterputten. Waarbij je de dieren en sprookjesfiguren pas echt leert kennen. Een avontuur om nooit te vergeten.”

Het boek heet Avontuur op het Aardbeienland. Met zijn grote fantasie laat Luuk het Aardbeienland zien zoals je het nog niet kent. Speciaal voor dit boek schreef Aardbeienland een illustratie wedstrijd uit voor alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Horst aan de Maas. De negen beste tekeningen van Yinte (6 jaar), Thygo (9), Felim (8), Britt (6), Fay (10), Duuk (7), Pepijn (5), Omar (8) en Ties (11) zijn afgedrukt in het boekje en maken deel uit van het spannende verhaal.


Zaterdag vanaf 11.00 uur wordt het boek van Luuk Lenders gepresenteerd in het Aardbeienland in Horst. Daar is het boek ook altijd te koop voor 9.95 euro. Na de presentatie treedt schrijver/muzikant Luuk Lenders op in Aardbeienland. Meer informatie via www.luuklenders.com en/of telefoonnummer 06-49716842.

Foto: Luuk Lenders. Foto Jeroen Rood.

Afbeelding