Vrijliggend fietspad Witte Vennenweg

OOSTRUM | Vrijliggende fietspaden, nieuwe bushaltes en een flinke opknapbeurt: de gemeente Venray wil in Oostrum voortvarend aan de slag met het vooral veiliger maken van de Witte Vennenweg, tussen de spoorwegovergang en de N270. De gemeente start binnenkort met het op papier zetten van de plannen.


Het is de bedoeling dat er eind dit jaar, begin 2022 een ontwerp ligt dat aan de omwonenden en bedrijven kan worden voorgelegd. De planning is om in het derde of vierde kwartaal te starten met de uitvoering van de werkzaamheden.
Het werk zal waarschijnlijk in delen worden opgeknipt, zodat de bereikbaarheid van aanliggende bedrijven ook tijdens de werkzaamheden zo optimaal mogelijk zal blijven. Voor de reconstructie is een bedrag van 1.590.000 euro gereserveerd als onderdeel van het monitoringsplan onderhoud wegen.

Verkeerswethouder Cor Vervoort zegt blij te zijn met de ontwikkelingen: "We willen in heel onze gemeente werk maken van meer verkeersveiligheid, specifiek voor fietsers. Daarom is het goed dat we het hier op de Witte Vennenweg op deze manier gaan aanpakken."

Het huidige wegprofiel van de Witte Vennenweg past niet meer bij de uitgangspunten die de gemeente Venray in het verkeersbeleid heeft staan, zo laat Vervoort weten. Omdat ook de onderhoudstoestand van de weg te wensen overlaat, is het tijd voor een opknapbeurt. De weg krijgt een nieuwe inrichting die past bij een vijftigkilometerweg en de aanleg van vrijliggende fietspaden passen bij het verhogen van de verkeersveiligheid. Tevens krijgen de bushaltes een opwaardering door ze in te passen in het nieuwe wegprofiel.

'We willen in heel onze gemeente werk maken van meer verkeersveiligheid'

De gemeente loopt met de wegwerkzaamheden alvast vooruit op de plannen om de spoorwegovergang bij de Witte Vennenweg en Oirloseweg veiliger te maken. De spoorwegovergang wordt onder meer een tiental meter opgeschoven.

Hiervan is de gemeente ook initiatiefnemer, maar ligt de bal nog bij ProRail, zegt wethouder Vervoort. "We trekken hierin samen op met ProRail. We hopen natuurlijk dat er snel werk wordt gemaakt van de opwaardering en elektrificatie van de Maaslijn. Als ProRail hiermee aan de slag gaat, willen we dat meteen de spoorwegovergang wordt meegepakt."