Gerwin van den Heuvel schildert altijd uit de losse pols.
Gerwin van den Heuvel schildert altijd uit de losse pols. Foto: Willem Menting

Van kapper tot schilder

Maashees | Hobbyschilder Gerwin van den Heuvel exposeert sinds enkele weken in de kerk in Maashees. De 75-jarige schilder woont sinds juli vorig jaar in Maashees en toont 118 olieverfschilderijen in verschillende stijlen aan het publiek. "Ik ben heel blij met deze kans. Op die manier leer ik het dorp nog beter kennen", vertelt Van den Heuvel enthousiast.


Samen met zijn vrouw streek hij vorig jaar neer in Maashees. Van den Heuvel runde in zijn vorige woonplaats Gennep zestig jaar een kapsalon, maar het was tijd om het familiebedrijf van de hand te doen. "In totaal hebben we 87 jaar een kapsalon gehad."

De knippende schilder, zo wordt Van den Heuvel gekscherend ook wel genoemd, heeft als sinds tiener een passie voor de schilderkunst. "Daar ben ik een tijd mee gestopt, omdat ik het als kapper erg druk had. Zes jaar geleden heb ik mijn passie weer opgepakt en ik denk dat ik in die periode ruim driehonderd schilderijen heb gemaakt."


De stijl van Van den Heuvel is divers. Hij schildert portretten, maar ook moderne kunst, stillevens en landschappen. "Ik heb nooit schilderles gehad. Ik begin altijd gewoon en dan zie ik uiteindelijk wel wat ik creƫer. Mijn vrouw vraagt weleens: 'Raakt je creativiteit nooit op?' En mijn kleinkinderen zeggen dan: 'Opa wat ga je nu maken?' Ik weet het niet, maar het wordt vast mooi."

De hobbyschilder runt zijn galerie onder de naam Gerwins Art Galerie. De getoonde werken van Van den Heuvel zijn tijdens de expositie ook te koop. "Ik maak betaalbare kunst, want ik vind het belangrijk dat schilderijen voor iedereen bereikbaar zijn. Ik hoef er niks aan te verdienen."

De expositie van Van den Heuvel is iedere zaterdag en zondag te bezichtigen van 13.00 tot 18.00 uur in de kerk van Maashees. Tijdens de expositie dienen de geldende coronamaatregelen in acht te worden genomen. Een afspraak maken voor een bezoek aan de expositie kan door te bellen naar 0612321697.

Van den Heuvel toont 118 werken in kerk Maashees
Afbeelding