Afbeelding
Foto: eigen foto

Succes in Duitsland voor quadrijders

Venray | Ook voor de regionale motorcrossers begint langzaam maar zeker een begin te komen aan het seizoen 2021. De jeugdmotorcrossers mogen al van start in eigen land, maar de volwassenen moeten vooralsnog hun heil zoeken in Duitsland waar afgelopen weekeinde de eerste wedstrijden werden verreden.


Het waren vooral de regionale quadrijders die direct weer hun gezicht lieten zien in de voorste gelederen. Joe Maessen uit Ysselsteyn won in de Duitse plaats Aufenau een wedstrijd om de Hessencup. Maessen reed de eerste manche de gehele tijd aan de leiding en deze manche werd winnend afgesloten.

In de tweede manche was Maessen als tweede weg achter de Duitser Stefan Schreiber. Aangezien Schreiber in de eerste manche als derde was geƫindigd en de voorsprong op de achtervolgers snel op liep kon Maessen de manche gecontroleerd uitrijden om hiermee de dagzege te behalen.

Job Smits uit Ysselsteyn behaalde met een zesde en vierde plaats in de manches de vijfde plaats in het dagklassement en Johan Gommans uit Oirlo wist de achtste plaats te behalen.


Uitslagen motorcross:

Zaterdag 5 juni:

Utrecht (MON-jeugd)

50cc minimotoren

11. Senn Keunen (Overloon)

Quad Specials

12 Thijs Frederix (Oirlo)

Zondag 13 juni

Grevenbroich, Dui (ADAC)

MX 2

11. Kevin Simons (Well)

Aufenau, Dui (Hessenscup)

Quads

1. Joe Maessen (Ysselsteyn)

5. Job Smits (Ysselsteyn)

8. Johan Gommans (Oirlo)


Foto: Podium Hessencup in Aufenau met in het midden Joe Maessen. Foto is gemaakt door Denise Maessen-Willmann.

Afbeelding