Het 'stadion' ofwel het hoofdveld van SV Venray verhuist niet naar een andere locatie op het sportpark.
Het 'stadion' ofwel het hoofdveld van SV Venray verhuist niet naar een andere locatie op het sportpark. Foto: Rikus ten Brücke

Pijnlijke vergissing leidt tot verwarring

VENRAY | SV Venray krijgt een nieuw voetbalstadion. Met kunstgras. Dat viel vorige week in Peel en Maas te lezen na de vergadering van de commissie Wonen van dinsdag 8 juni. Joep Gielens (ProVenray) toonde zich blij verrast dat te horen. Daan Janssen (D66) zei het prachtig te vinden. Maar beleidsambtenaar Winand van der Kooij bleek een pijnlijk foutje te hebben gemaakt.


Direct na publicatie kreeg de redactie al een bericht in de bus van Rob Gorree, bestuurslid van Sportparkbeheer. Hij liet weten dat de berichtgeving over verplaatsing van het hoofdveld van SV Venray onjuist is en er een vergissing in het spel is: 'De term hoofdveld van SV Venray is abusievelijk door de gemeente in de presentatie over VieCurie opgenomen'. Dat wil zeggen dat het honkbalveld, dat over enkele jaren plaatsmaakt voor de nieuwe ziekenhuisvoorziening van VieCuri, niet op het hoofdveld (1) van SV Venray komt te liggen, maar op (volgens Gorree) veld 6 en 7 of veld 3. Over het hoofdveld is nimmer gesproken, zegt Gorree.

In de raadszaal, waar de commissie Wonen maandenlang niet meer kon vergaderen vanwege de coronamaatregelen, was lichte opwinding te bespeuren toen Van der Kooij de verplaatsing van het hoofdveld aankondigde. "Het hoofdveld van het voetbal wordt verplaatst", zei hij letterlijk. "Waarheen op het sportpark is nog niet voor honderd procent zeker. De precieze locatie is nog onduidelijk, maar het gebeurt wel in de vorm van een kunstgrasveld, een langgekoesterde wens van SV Venray. Van der Kooij antwoordde op vragen van Joep Gielens. Even later zei Daan Janssen 'het mooi te vinden dat SV Venray de mogelijkheid krijgt om een nieuw stadion te bouwen. Dat is prachtig'.

Een dag na de commissie Wonen liet Van der Kooij via een briefje aan de commissie weten zich te hebben vergist. 'Ik heb onterecht niet gecorrigeerd dat veld 3 niet het hoofdveld is. Voor de goede orde: voor het nieuwe honkbalveld is voetbalveld 3 in beeld. Hierover zijn ook gesprekken gevoerd met de beheerstichting van het sportpark en de voetbal- en honkbalclub. Het hoofdveld van het voetbal is veld 1'. En dat blijft zoals het is.

Afbeelding