Overeenkomst tussen VieCuri en gemeente

Nieuw stadion met kunstgras voor voetbalclub Venray

VENRAY | VieCuri en de gemeente Venray zijn het eens over het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst aangaande de verplaatsing van de ziekenhuisvoorziening naar sportpark De Wieën en de herontwikkeling van de huidige ziekenhuislocatie aan de Merseloseweg waar zo'n tweehonderd woningen staan gepland. De overeenkomst moet nog worden opgesteld. Onderdeel van het plan is de verplaatsing van het hoofdveld van voetbalvereniging Venray naar elders. Tevens wordt dan van de gelegenheid gebruikgemaakt om kunstgras op de nieuwe locatie aan te leggen.


Door Henk Baltussen


Vanwege de nieuwbouw van VieCuri op het sportpark moet het honkbalveld worden verplaatst. De honkballers krijgen een nieuw veld toebedeeld op het huidige hoofdveld van SV Venray. Waar het nieuwe stadion van de voetbalclub gaat landen is nog onbekend. Dat kreeg Joep Gielens (ProVenray) dinsdag tijdens de commissie Wonen te horen op vragen van zijn kant. Een en ander is in goed overleg gegaan met de Beheerstichting Sportpark en met SV Venray wist beleidsambtenaar Winand van der Kooij te melden. "Het draagvlak is er en de lang gekoesterde wens van SV Venray voor kunstgras gaat in vervulling."

Daan Janssen (D66) liet weten de bouw van een nieuw stadion een prima idee te vinden. Hij vroeg zich wel af of eerder met de nieuwbouw aan de Merseloseweg kan worden begonnen. "Zoals het er nu uitziet gaat de schop pas in 2025 in de grond, terwijl de woningnood nu al hoog is." Robert Muijsers, programmamanager Bouw bij VieCuri, wil dat nader bekijken. "Wel is er veel groen op de locatie dat behouden moet blijven en er staat 'veel ziekenhuis' met parkeerplaatsen."

Ysbrand Schouten, voorzitter van de Raad van Bestuur van VieCuri Medisch Centrum, ging in op de vraag van Jens van Oers (Samenwerking Venray) of het zorgaanbod in de nieuwe ziekenhuisvoorziening intact blijft. "Zeker is dat de operatiekamers niet terugkomen", liet Schouten weten. "Nu worden die nog beperkt gebruikt omdat Venray geen ic heeft. Dat blijft zo. Ook een beddenhuis (verpleegafdeling red.) komt niet terug. Alle behandelingen die nu in Venray worden gedaan, kunnen in de toekomst ook worden uitgevoerd."

Harrie van Oosterhout wilde meer inzicht in de financiële paragrafen van de omvangrijke projecten. "Waar zeggen we eigenlijk financieel gezien ja of nee tegen?" De verplaatsing van het honkbalveld is voor rekening van VieCuri, voor het hoofdveld staat Beheerstichting Sportpark aan de lat, liet Van der Kooij weten. "De enige kosten die de gemeente Venray zijn de werkuren van ambtenaren. Budgetneutraal uitkomen is het uitgangspunt van de gemeente Venray." Van Oosterhout wil er een bespreekpunt van maken voor de raad van donderdag 1 juli.