MEE in voormalige HAP

VENRAY | Het kantoor van MEE De Meent Groep aan de Drie Decembersingel in Venlo verhuist naar De Wieënhof in Venray. Zo'n twaalf medewerkers krijgen daar een plek in de voormalige ruimte van de huisartsenpost van Cohesie die vanaf 1 april in VieCuri Venlo is gehuisvest.


MEE-regiomanager Arno van Bommel laat weten dat vanaf 1 juli de medewerkers van MEE in Venray aan de slag gaan. "Maar er ligt nog wel een uitdaging om de ict op zo'n korte termijn op orde te krijgen", zegt Van Bommel. "Het is de vraag of we op tijd kunnen beschikken over het ict-materiaal dat moet worden geïnstalleerd."

Waarom verhuist MEE vanuit Venlo naar Venray? "Omdat we in Venlo een eigen gebouw hebben dat nu is verkocht. We willen alleen nog maar gehuurd zitten en kwamen zo in Venray terecht. Daar zij we op verschillende punten blij mee. Venray ligt centraler in de regio dan Venlo en de gemeente Venray is MEE altijd goed ter wille. Waar de meeste gemeenten de subsidiebijdrage voor maximaal een jaar vaststellen, doet Venray dat voor drie jaar. Dat geeft meer zekerheid. De samenwerking met Venray verloopt sowieso altijd prima. Daarbij is De Wieënhof uitermate geschikt omdat het dicht bij uitvalswegen ligt en in het gebouw zitten disciplines die goed aansluiten bij het werkveld van MEE. Dat op termijn ook een ziekenhuisvoorziening bij De Wieënhof wordt gebouwd, maakt de locatie alleen maar aantrekkelijker."

Doorgaans wordt MEE ingeschakeld voor mensen met een (lichte) verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, vormen van autisme, chronische ziekte of psychische problemen. Samen met een MEE-medewerker wordt nagegaan tegen welke problemen iemand aanloopt en wat voor oplossingen mogelijk zijn. Die problemen kunnen gaan over wonen, werk, school, opvoeding, gezondheid en sport, over reizen met het openbaar vervoer en met mensen die moeilijk met geld om kunnen gaan.

In de gemeente Venray zijn MEE-medewerkers actief in wijkteams, buurtcirkels en in het team Gezinscoaches. MEE De Meent Groep werkt naast Noord- en Midden-Limburg in Zuidoost- en Noordoost-Brabant en de regio's Den Bosch en Tilburg.