Het nieuwe Activiteiten Center van ATV Venray wordt komende zaterdag geopend.
Het nieuwe Activiteiten Center van ATV Venray wordt komende zaterdag geopend. Foto: Persfoto

Activiteiten Center ATV open

Venray | Op de atletiekaccommodatie van ATV Venray aan de Sportlaan 1 in Venray op wordt zaterdag 12 juni tijdens de vierde onderlinge trainingswedstrijd voor de jeugd tot en met 17 jaar het zogeheten Activiteiten Center (AC) officieel in gebruik genomen.


Nadat de afgelopen weken een aantal actieve leden hun handen flink uit de mouwen stak, beschikt de Venrayse atletiekvereniging nu over buitentoestellen die 'het trainen nog completer en leuker maakt', zo meldt de club


Het Activiteiten Center is in eigen beheer en uitvoering gerealiseerd en kan worden beschouwd als een vervolg op de grote vrijwilligersinzet tijdens de renovatie afgelopen jaar van de atletiekaccommodatie.

Met dit centrum, aan de rand van de atletiekbaan, kunnen alle leden, van pupil tot master, nu nog meer uit hun lichaam halen en hun totale lichamelijke conditie en beweeglijkheid op peil houden.

'Of je nu baanatleet, wandelaar, triatlonatleet of hardloper bent, het AC is echt voor iedereen te gebruiken', aldus ATV Venray in een persbericht.


Initiatiefnemers en pupillentrainers Marc Oosting en Martijn van de Hoef liepen al langere tijd rond met het idee om de trainingsmogelijkheden op en rond de atletiekbaan uit te breiden.


Kortom, gedacht werd aan toestellen waarop en waarmee de jeugd zich kan uitleven. maar ook volwassenen op en mee aan de slag kunnen in aanvulling op krachthonktrainingen.

Calisthenics park is in feite een kleine speeltuin


Waar ATV Venray koos voor de naam Activiteiten Center, is het toestel ook wel bekend onder de naam calisthenics park.


Zo’n calisthenics park is in feite een kleine speeltuin, zoals je die voor kinderen hebt, maar houdt ook rekening met de lengte van volwassenen.


Het doel van calisthenics is een krachtig en lenig lichaam opbouwen waarbij je eigen lichaamsgewicht de inspanning bepaalt.

Naast bekende oefeningen zoals sit ups, lunges en push ups, bieden de balken, rekken en stangen van het AC een nog gevarieerder scala aan trainingsoefeningen.

Krachtig en lenig lichaam opbouwen

En dat komt ATV Venray heel goed van pas nu er op woensdag- en vrijdagavond ook fanatiek getraind wordt door een groeiende groep volwassen baanatleten, zowel vrouwen als mannen. Alle onderdelen van de baanatletiek komen daarbij aan bod, van polsstokspringen tot speerwerpen.

Het is dan ook zeker de moeite waard om zo’n training eens te komen bekijken of zelfs mee voor proef te doen en te ervaren hoe breed die tak van sport is.


Want ATV Venray staat niet alleen voor hardlopen, maar ook voor atletiek, triatlon, wandelen en sport voor verstandelijk beperkten.


Aanmelden kan via de website www.atvvenray,nl, via de knop lidmaatschap. Meer inlichtingen zijn verkrijgbaar via info@atvvenray.nl