Oranjesfeer in de straat Zevenblad in de Venrayse wijk Landweert. Laat het EK maar beginnen!
Oranjesfeer in de straat Zevenblad in de Venrayse wijk Landweert. Laat het EK maar beginnen! Foto: Rikus ten Brücke

Oranjefans draaien warm [Video]

Venray | Voorzichtig aan kleuren steeds meer straten oranje. In aanloop naar het EK voetbal, dat op 11 juni begint en op 11 juli eindigt, hangen op meer en meer plekken oranjeversieringen. Zoals ook in de straat Zevenblad in de Venrayse wijk Landweert. De Europese titelstrijd werd vorig jaar uitgesteld vanwege corona. Nu we langzaam uit de crisis komen, stijgt de Oranjekoorts.


Ook nu zijn de verwachtingen niet hoog, maar je weet maar nooit... Mede dankzij de vele reclames op televisie en in kranten komt de sfeer er langzaam in. Oranje opent de titelstrijd komende zondag om 21.00 uur tegen Oekraïne. Naast Oekraïne neemt Oranje het in poule C ook op tegen Oostenrijk (18 juni, 21.00 uur) en Noord-Macedonië (21 juni, 18.00 uur). Alle groepswedstrijden speelt Oranje onder leiding van bondscoach Frank de Boer in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Ook in de straat Zevenblad in de Venrayse wijk Landweert zijn ze helemaal klaar voor het Europees kampioenschap. "De laatste jaren zijn er veel nieuwe mensen komen wonen in onze straat en op deze manier leer je iedereen beter kennen. Het is in ieder geval goed voor de saamhorigheid in de buurt en een versierde straat ziet er natuurlijk geweldig uit", vertelt Zevenblad-bewoner Melanie van Aerts.

Ook buurjongen Jens Reijntjes heeft zin in het EK. "Ik hoop natuurlijk dat Nederland het EK wint, maar dat zal heel lastig worden. Ik hoop dat Nederland in de finale komt en Frankrijk daarin met 1-0 verslaat."

Afbeelding