Afbeelding
Foto: Rikus ten Brucke

LVK-finale in 2022 naar Venray

Venray | De finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) wordt op vrijdag 11 februari 2022 georganiseerd in Venray. Het is de derde keer dat de finale van het liedjesfestival in Venray wordt georganiseerd.


Willie Koonings van de Venrayse Vorstenraad is blij met de komst van het LVK naar Venray. "We organiseren het met alle vijftien vastelaovesverenigingen in de gemeente Venray samen en dat is echt uniek. Daar kunnen we als Vorstenraad natuurlijk heel trots op zijn."


De exacte locatie van het evenement is nog niet bekend. Koonings hoopte op de Evenementenhal, maar die is op 11 februari 2022 niet beschikbaar. "Enkele jaren geleden was de finale in Echt-Susteren en daar hebben ze toen een schitterend paviljoen gebouwd. Dat willen we in Venray ook gaan doen. Het liefst op een plek die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We gaan er in ieder geval voor zorgen dat we een goed evenement gaan neerzetten voor de duizenden bezoekers die hopelijk gaan komen."


Daarnaast hoopt Koonings dat de finale ook een Venrays tintje krijgt qua finalisten. "We hebben veel talent in de gemeente Venray en ik hoop natuurlijk op een aantal Venrayse finalisten."