Afbeelding
Foto: Persfoto

Bonsai Sushi trekt in bij PLUS

Overloon | In crisistijd ontstaan soms de mooiste initiatieven en samenwerkingen. Jaap Volman timmert al een aantal jaren goed aan de weg als chef van Boompjes Restaurant in Overloon.


Door de coronacrisis verdampte een belangrijk deel van zijn omzet. Maar bij de pakken neerzitten, nee hoor. Hij tuigde, samen met zijn team, een nieuw concept op genaamd Bonsai Sushi, uiteraard met een knipoog naar de Japanse mini-boompjes. Jaap Volman: “We zagen dat er voor wat betreft écht goeie sushi, nog weinig aanbod was in ons verzorgingsgebied, dat schept kansen, dus zijn wij hiermee enthousiast gaan experimenteren. Dat het vervolgens zo’n groot succes zou worden, hadden wij van tevoren ook niet kunnen bedenken.”


Door het succes van de afhaal- en bezorgconstructie groeit Bonsai Sushi uit zijn jasje. Jaap Volman “Als Boompjes straks weer volop open kan, dan voorzien we een ruimteprobleem in onze keuken. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar uitbreidingsmogelijkheden. Zo kwamen we in gesprek met onze buren van PLUS Verbeeten en we zagen direct gezamenlijke kansen. Vers gemaakt en verkocht bij PLUS Verbeeten Overloon."


Bonsai Sushi heeft sinds deze week een eigen werk- en verkoopruimte in de Overloonse super. Deze is te vinden tussen de groente- en fruitafdeling en de ambachtelijke slagerij. Hier wordt iedere week van donderdag tot en met zondag verse sushi gemaakt en verkocht door de sushichefs van Bonsai. Bestellen voor afhalen en bezorgen kan via de website van Bonsai Sushi en afhalen kan vanaf nu dus in de lokale PLUS.

Ook voor klanten, die in de winkel komen maar niet vooraf besteld hebben, zijn er versgemaakte Bonsai-specialiteiten beschikbaar. Van Pokébowls tot sashimi en van verse oesters tot sushiboxen.


Koen Verstegen van PLUS Verbeeten: “Bij PLUS Verbeeten zorgen wij voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar. Eigenlijk geven we met deze samenwerking lading aan alle facetten van onze klantbelofte. Vers gemaakte sushi is populair en we creëren hiermee toegevoegde waarde voor onze klanten die op zoek zijn naar gemak, gezond en bijzondere smaken. Daarnaast is het natuurlijk supergaaf dat onze klanten nu het ambacht van dichtbij kunnen zien en ervaren, dit geeft echt weer een nieuwe impuls aan onze versbeleving.”


Op de foto Jan Verbeeten (links) en Jaap Volman.