Vanaf links Roos Creemers, Bert Linders en Inge Gielens.
Vanaf links Roos Creemers, Bert Linders en Inge Gielens. Foto: Henk Lammen

Eerste Ameezing Venray

Venray | Een jaar later dan oorspronkelijk gepland staat Venray op zaterdag 4 september in het teken van een nieuw, gratis evenement op het Schouwburgplein: Ameezing Venray. Een groot meezingfestijn en een gezamenlijke productie van Bigband Flavour, closeharmonygroup Confetti en Schouwburg Venray. "We zijn er klaar voor", zegt Bert Linders, bandlid van Flavour en initiatiefnemer van het evenement, enthousiast.


In het eerste septemberweekend van 2020 stond de eerste editie Ameezing Venray op de rol. Corona gooide ook voor dit muziekspektakel roet in het eten. Bijna op de kop af een jaar later gaat het nieuwe evenement op de Venrayse cultuurkalender op herhaling. Tot genoegen van Linders, die het idee lanceerde bij zijn eigen bigband. In steden als Eindhoven, Tilburg en Valkenswaard is het meezingfestijn al jaren een beproefd concept met duizenden zanglustige bezoekers. Een groots podium op het Schouwburgplein is de blikvanger van Ameezing Venray. De verdere ingrediƫnten worden ingevuld door Flavour, Confetti en de bezoekers. Op de playlist staan Duitse, Engelse en Nederlandse nummers die voor nagenoeg iedereen herkenbaar zijn. Ein Festival der Liebe, Flashdance, Angels, My Way, Proud Mary, Du, Een beetje verliefd, Een eigen huis en een Abba-medley, een kleine greep uit de 26 nummers die tijdens de muzikale avond voorbijkomen. Linders: "Nummers die iedereen mee kan zingen. Een feest van herkenning voor iedereen. Alle genres komen voorbij, van pop tot en met ballads, schlagers en uptemponummers. Als het koor de eerste tonen laat horen, wordt het een groot feest."

De bezoekers zijn op 4 september de artiesten, begeleid door Flavour en Confetti. "Met onze leden snakken we weer naar optredens", kijkt voorzitter Inge Gielens van Confetti vooruit. "Na maandenlang repeteren via Zoom of alleen op een zolderkamer biedt Ameezing Venray weer perspectief. Samen met de koorleden weer iets neerzetten, dat is toch de essentie van muziek maken. Je hele ziel en zaligheid tijdens repetities erin gooien om uiteindelijk op het podium te stralen. Dat hebben we heel lang moeten missen. We gaan in de rol als achtergrondkoor het publiek helemaal meenemen. Met een gevarieerd, laagdrempelig repertoire en teksten die iedereen kan meezingen." Schouwburg Venray is de derde samenwerkingspartner. Ameezing Venray is een van de eerste producties in het begin van het nieuwe seizoen. Roos Creemers, hoofd marketing en events, ondersteunt het initiatief maar al te graag. "We zijn als schouwburg tijdens het evenement faciliterend door het beschikbaar stellen van de toiletten en de muntverkoop. In het voortraject zijn we ondersteunend. De schouwburg fungeert als repetitielokaal en we verzorgen de pr, marketing en planning. We hebben een logo ontwikkeld dat we in de markt gaan zetten. Ameezing Venray dient uiteindelijk een merknaam te worden." Het festival is gratis, maar mensen kunnen het initiatief ondersteunen door een Ameezing Friend Voucher te kopen. Linders: "Een voucher kost 25 euro, daarvoor krijgen de mensen vijf consumpties en een lotnummer waarmee ze meedingen naar een aantal grote prijzen. En ze steunen ons, want de bedoeling is dat het een jaarlijks terugkerend meezingfestijn wordt." Ameezing Venray op zaterdag 4 september duurt van 20.30 tot 23.00 uur. Een dj sluit het muziekspektakel af.

Afbeelding