Dansinstructrice Petra de la Roy doet de danspasjes voor.
Dansinstructrice Petra de la Roy doet de danspasjes voor. Foto: Antoon Jeuken

Dansen bij De Mulder [Video]

Venray | De tweede nationale Balkon Beweegdag was afgelopen vrijdag voor alle senioren in Nederland. Ook in Venray werd er volop bewogen bij De Mulder en De Tol. Petra de la Roy van Janssen Dansen en Sporten kwam samen met de bewoners van beide zorgtehuizen in beweging. "Het is heerlijk om zo bezig te zijn", vertelt De la Roy enthousiast. "We hebben dit allemaal gemist en het is toch heel belangrijk om te blijven bewegen."

Normaal gesproken komt De la Roy één keer per maand naar De Mulder om samen met de ouderen te bewegen. "Nu hebben we dat buiten gedaan. Maar als het straks weer kan, gaan we ook binnen samen bewegen. We hebben dan ook ondersteuning van iemand die speelt op een orgel en op die manier brengen we het stijldansen van vroeger weer bij de mensen thuis. Dat doen we een keer per maand. Muziek is voor iedereen heel belangrijk, maar zeker voor de ouderen is het een heel gemis als zo'n activiteit wegvalt. Gelukkig komen er betere tijden aan en hopelijk kunnen we snel meer organiseren."


Venray Beweegt

Bij die gedachte sluit ook Danny Vullings van Venray Beweegt zich graag aan. Namens de gemeente Venray organiseert hij met zijn collega's onder meer activiteiten om de inwoners van de gemeente Venray in beweging te krijgen. "De versoepelingen bieden weer perspectief en de coronacijfers gaan ook de goede kant op, gelukkig. De mensen kunnen hopelijk snel weer genieten van allerlei activiteiten."

Nu de coronamaatregelen langzaam worden losgelaten, durft Vullings met Venray Beweegt ook weer meer activiteiten te organiseren.


Zo wordt er al gekeken naar de Nationale Sportweek die op de rol staat van vrijdag 17 tot en met 26 september. "We hopen dan weer een volledig programma te organiseren. Dan gaan we hopelijk met al onze trouwe partners een volledig programma presenteren. De maatregelen zullen dan hopelijk voor het grootste gedeelte verdwenen zijn."

Afbeelding