De kinderen van de Kindersofa gingen maandag met hun leiding vol enthousiasme van start.
De kinderen van de Kindersofa gingen maandag met hun leiding vol enthousiasme van start. Foto: Rikus ten Brücke

Peuters lopen eigen vierdaagse [Video]

Venray | De aftrap van de eerste Peutervierdaagse in Venray was afgelopen maandag bij Kindercentrum de Kindersofa. De vierdaagse werd georganiseerd door Venray Beweegt en de organisatie van de Avondvierdaagse, die vanwege de coronapandemie werd afgelast. Om toch stil te staan bij de week voor de Gezonde Jeugd stapten de peuters afgelopen week flink door. In totaal deden er 14 kinderopvanglocaties en 470 peuters mee. "De start is hoopgevend en het enthousiasme is heel erg groot", vertelt Ankie Billekens van Venray Beweegt trots.


Mieke Michels van Kindercentrum de Kindersofa begon maandagochtend vol enthousiasme met de peuters en begeleiding aan de eerste dag van de Peutervierdaagse. Met een heuse pinguïndans werden de spieren opgewarmd voor een korte wandeling door het bos en de omgeving. "We zijn een gezonde kinderopvang en daar hoort veel bewegen natuurlijk bij. Daarnaast hebben we ook beweegcoaches en we doen bij elk thema veel aan bewegen. Normaal gesproken doen we dan ook op vrijdag altijd mee met de avondvierdaagse, dat kan nu niet. We zijn blij dat we op deze manier toch nog kunnen deelnemen aan een mooie activiteit."

De organisatie voorzag alle deelnemende kinderopvanglocaties van een deelnamepakket. Daarin zat onder meer een programma en ook waren er liedjes toegevoegd die de kinderen onderweg konden zingen. Volgens Michels was het voor de peuters een groot feest om mee te doen. "We hebben medailles gekregen voor de deelnemers en ook stickers. De kinderen vinden het geweldig om mee te wandelen. De kleinsten lopen een wat korter rondje en de oudere kinderen maken een wandeling door het bos. Zo blijft het voor iedereen leuk."

Billekens durfde nog niet te voorspellen of er volgend jaar een tweede editie komt van het evenement. "Na deze week gaan we eens rustig evalueren met de organisatie van Avondvierdaagse Venray en de kinderopvanglocaties. Daarna besluiten we of we er een vervolg aan gaan geven."

Afbeelding
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment