Peiling naar behoefte aan wensbus in Oostrum

MERSELO/OOSTRUM | Dorpsraad Oostrum wil graag weten of inwoners de behoefte hebben gebruik te maken van een wensbus. De organisatie van Wensbus Merselo/Vredepeel heeft kenbaar gemaakt mensen uit Oostrum te willen vervoeren.


In het Oostrums Weekblad vraagt de dorpsraad inwoners die gebruik willen maken van de wensbus, dit kenbaar te maken. Hierbij snijdt het mes aan twee kanten: Oostrum krijgt er een openbaarvervoervoorziening bij en Wensbus Merselo/Vredepeel kan meer passagiers vervoeren, wat het binnenhalen van provinciale subsidie vergemakkelijkt. De wensbus is vooral geschikt voor mensen die die niet makkelijk gebruik kunnen maken van het gangbare openbaar vervoer. Bijvoorbeeld om naar het station te gaan, het centrum van Venray, het ziekenhuis, de dagopvang, of op de koffie bij iemand in een ander dorp. Een voorwaarde is wel dat wie van de wensbus gebruikmaakt, zelfstandig in of uit kan stappen.

Wie meewil met de wensbus, die van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur beschikbaar is, dient zich een dag van tevoren aan te melden. De kosten per rit binnen de gemeente Venray zijn twee euro per persoon, wie naar Boxmeer wil betaalt zes euro. De gemeente Venray Venray heeft nu drie wensbussen: Merselo/Vredepeel, Ysselsteyn en Wanssum, waar een wensauto voorhanden is.

Inwoners van Oostrum kunnen hun interesse voor de 'Merselose' wensbus kenbaar maken via een mail naar info@dorpsraadoostrum.nl of een telefoontje naar 06-20966576.