Platform wordt betrokken bij inclusie-agenda

VENRAY | Stichting Gehandicapten Platform Venray (GPV) wil participeren in gemeentebrede werkgroepen die voor Venray de Lokale Inclusie Agenda gaan opstellen. Dat stelt het GPV-bestuur voor in een brief aan verantwoordelijk wethouder Anne Thielen. "Het GPV zal daar uiteraard bij betrokken worden", geeft de wethouder aan.


Het bestuur stelt dat in die gemeentebrede werkgroepen de belangen van de verschillende groeperingen op die manier tegen elkaar afgewogen worden. Daarna kan er een gezamenlijk gedragen advies aan de gemeente of andere partijen gegeven kan worden, laat het GPV Thielen weten. 'Dit bespaart de gemeente en die andere partijen tijd voor overleg met de afzonderlijke groeperingen.' Zo denkt GPV te voorkomen dat de oplossing voor de ene groep een probleem is voor een andere groep.

Het GPV is met diverse werkgroepen in Venray actief op verschillende fronten, zoals Schouwen (toegankelijkheid van winkels en horeca), Wandel- en Fietspaden, Openbare Ruimte, Vervoer en Bouwen, Verbouwen en Woonvisie. "In algemene zin streven we ernaar een breed gedragen inclusieagenda aan te bieden aan de raad waarbij rekening is gehouden met de belangen van de verschillende groepen in de Venrayse samenleving", zegt Thielen, die het GPV daarbij dus wil betrekken. "De aanpak van de externe deskundigheid is in beginsel leidend. Deze aanpak is tot stand gekomen in nauw overleg met de raadswerkgroep inclusiebeleid."