Mees Röttgering neemt samen met trainster Annemieke van Sambeek de prijzen in ontvangst.
Mees Röttgering neemt samen met trainster Annemieke van Sambeek de prijzen in ontvangst. Foto: Persfoto

Internationaal succes Mees

Wanssum | Dat tennistalent Mees Röttgering aan de weg timmert en ook in Europa naam maakt, is geen geheim meer. Dat er soms geen maat lijkt te staan op de de 13-jarige Mees uit Wanssum bleek ook afgelopen week weer. In Roemenië schitterde hij op het hoogste jeugdplatform van zijn leeftijdscategorie en won hij een van de belangrijkste jeugdtoernooien van Europa. "Echt super! Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar natuurlijk wel gehoopt. Het is vergelijkbaar met een titel in een ATP 1000-toernooi (negen prestigieuze toernooien in het mannentennis, red.)", vertelt Mees enthousiast.


Eigenlijk zou Mees niet eens in actie komen in Roemenië, maar trainster Annemieke van Sambeek vond het een goed idee om aansluitend aan een toernooi in Bulgarije toch naar Roemenië af te reizen. "Ik had in Bulgarije de halve finale gehaald en zat lekker in mijn vel. We zouden naar huis gaan, maar dat hebben we gelukkig niet gedaan en ik kon mijn goede vorm vasthouden. Ik begon het toernooi als nummer achttien van Europa in mijn leeftijdscategorie, maar dankzij mijn overwinning kom ik misschien wel in de top tien terecht. Op weg naar de titel heb ik onder meer de nummer één van Europa verslagen. Ik ben heel trots op mijn prestatie."

Mees was vier weken op reis door Europa voor wedstrijden en verder uit in Kroatië en en Polen. Dat geen dag hetzelfde is in het jeugdtoptennis bleek wel toen hij met een taxibusje onderweg was naar Bulgarije. Een ander tennistalent uit Israël was zijn paspoort kwijt en daar werd twee uur naar gezocht, zonder resultaat. "Hij moest terug naar het hotel en daar bleek zijn paspoort te liggen. We hebben twee uur aan de grens gestaan en het was allemaal heel hectisch. Gelukkig is het allemaal goedgekomen. Ik trek me niet zoveel van zo'n situaties aan. En als er iets is, dan is Annemieke altijd in de buurt."

De komende weken staan voor Mees in het teken van veel trainen onder leiding van Van Sambeek en Jochem Mol. Daarna gaat hij naar Frankrijk voor toernooien en aansluitend staat ook Spanje wellicht op het programma. "Ik doe sowieso namens Nederland mee aan de Summer Cup (Davis Cup voor jeugd, red.) in Frankrijk. Ik vind het altijd een eer om voor mijn land te spelen. Vanwege de coronacrisis is het wel allemaal een beetje onduidelijk of alle toernooien doorgaan. Ik heb in Oost-Europa veel kunnen spelen, daar ben ik dus wel blij mee. In die landen zijn de regels eerder versoepeld."

Ook blijft nog even onduidelijk of Mees komende zomer competitie. Toch hoopt hij in Duitsland en ook Nederland de baan te betreden voor competitiewedstrijden. "Ik wil het liefst zoveel mogelijk wedstrijden spelen en trainen. Daar krijg ik gelukkig ook alle ruimte voor van mijn school (Sint-Joriscollege, red.) in Eindhoven. Ik wil iedere dag beter worden en daar helpt ook school bij."

Afbeelding