Afbeelding
Foto: Provincie Limburg

Kort in gesprek over Blei-eieren

Venlo/Ysselsteyn | Toen Peter Janssen van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) het verzoek kreeg om met koning Willem-Alexander en koningin Máxima te praten over zijn unieke eierenconcept hoefde hij niet lang na te denken. De ondernemer uit Ysselsteyn gaf een korte pitch van vijf minuten over zijn Blei-eieren. "Het was een hele bijzondere ontmoeting, maar het gesprek was ook snel voorbij", vertelt Janssen enthousiast.


Samen met Jelle van Hees, bedrijfsleider bij Blei-eieren, ging hij in gesprek met het koninklijk paar. "We hoefden ons niet voor te stellen, want de koning en koningin hadden zich ingelezen. We mochten dus direct aftrappen met ons verhaal. De koning stelde enkele gerichte vragen dus dat was wel bijzonder. Ze waren erg geïnteresseerd."

Slapeloze nachten heeft Janssen niet gehad voor zijn pitch. "Ik heb ons verhaal natuurlijk al vaak verteld en dat ken ik wel. Wij stonden bij stand vijf. Toen ik ze van stand vier onze kant op zag komen werd ik wel even zenuwachtig, maar dat duurde niet lang. Het zijn ook maar gewoon mensen."

Het concept van Janssen is uniek: "Bij Blei hebben we een aantal schakels uit de traditionele keten gehaald. Het resultaat daarvan is dat de eieren van Blei rechtstreeks van de boer bij de consument komen. Ze gaan niet eerst naar de opslag of een pakstation elders. Op die manier is er geen overbodig transport én zijn de eieren zo vers als maar kan."

Ook heeft Blei een bijzonder keurmerk: "Onze eieren komen van kippen die worden gehouden volgens de strenge certificeringsnormen van het On the Way to PlanetProof-keurmerk. We zijn er trots op dat we als één van de weinige pluimveehouderijen in Nederland dit stempel verdienen. En omdat er lijnzaad aan het voer van de kippen wordt toegevoegd, beschikken onze eieren ook over de nodige Omega 3-vetzuren."

Meer informatie over Blei is te vinden op de website www.blei-eieren.nl.


Foto: Provincie Limburg.