Martijn Arts, Sandra Claessens, Sef Janssen, Ben Verheijen en Annemarie van Kruijssen (v.l.n.r.).
Martijn Arts, Sandra Claessens, Sef Janssen, Ben Verheijen en Annemarie van Kruijssen (v.l.n.r.). Foto: Rikus ten Brücke

Meer ritten Wensbus

Ysselsteyn | De wensbus van Ysselsteyn rijdt vanaf deze maand ook voor inwoners van Leunen, Veulen en Heide. De samenwerking werd vrijdagavond bezegeld op het Lovinckplein in Ysselsteyn. "We willen ons rittenaantal uitbreiden en dat hopen we op deze manier te kunnen bewerkstelligen. Voor de andere dorpen is het een mooie aanvulling", vertelt Sandra Claessens van Wensbus Ysselsteyn.


Inwoners van het Peeldorp kunnen al vier jaar gebruikmaken van de wensbus, maar het vanuit de provincie Limburg opgelegde rittenaantal van 3000 wordt niet gehaald. "Als je langere tijd het aantal afgesproken ritten niet haalt, dan kun je gekort worden op de subsidie en dat is natuurlijk niet wenselijk. We komen nu ongeveer uit op 1500 ritten per jaar en dat aantal hopen we te verdubbelen met de komst van Leunen, Veulen en Heide."

Het project loopt volgens Claessens in ieder geval tot volgend jaar juni. Daarna zal alles geëvalueerd worden en komt er eventueel een vervolg. Het contract tussen Wensbus Ysselsteyn en de provincie loopt volgend jaar af, maar Claessens hoopt dat het zeker een vervolg krijgt. "We hebben geen bushalte meer in de dorpskern en de eerste reguliere bushalte is bij de rotonde op de Deurneseweg. Dat is vanaf het Lovinckplein zeker tien minuten wandelen en zeker voor senioren is dat vaak ver."

De wensbus is er niet alleen voor de oudere doelgroep, maar ook voor jongeren. "Iedereen kan gebruikmaken van de wensbus. Een enkele rit mag zo'n twintig minuten duren en de wensbus komt je thuis ophalen. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Ysselsteyn naar het treinstation in Deurne, maar we brengen natuurlijk geen mensen naar Amsterdam of Nijmegen. Dat is te ver."

De wensbus wordt gereden door vrijwilligers. Volgens Claessens is het complete vrijwilligersteam enthousiast, maar nieuwe vrijwilligers kunnen zich altijd aanmelden. Dat kan door een mailtje te sturen naar wensbusysselsteyn@outlook.com. Een rit reserveren kan door op werkdagen tussen 11.00 en 12.00 uur te bellen naar 0627408338.

Afbeelding