Afbeelding
Foto: Pasfoto

Tien kleine negertjes. Die dansten in de regen. Eentje viel er in een plas. Toen waren het er nog maar negen.

Negen kleine negertjes. Die gingen saam op jacht. Eentje trapte op een leeuw. Toen waren het er nog maar acht.


Venray | Ik moest plotseling aan dit rijmpje denken, afgelopen week, want (ook) bij Van den Munckhof Print & Media zijn we de afgelopen tijd hard getroffen door het coronavirus. Zelfs onze baas Christ, de John de Mol van Venray, werd positief getest. Maar hij kon tenminste nog doorwerken, vanuit zijn tot mancave omgedoopte caravan op de oprit van zijn woning probeerde hij te redden wat er te redden viel.


En dat terwijl we sinds de uitbraak van corona oh zo voorzichtig waren geweest. Afstand houden, handen wassen, thuis werken: we hebben het zoveel mogelijk gedaan. Een klein moment, bij het afscheid van een medewerker na bijna 52 jaar trouwe dienst, lijkt de wereld op zijn kop te hebben gezet. Een korte bijeenkomst met collega's die er het afgelopen jaar ook allemaal waren, in een goed geventileerde drukkerij en met afstand tot elkaar. Niks aan de hand, zou je denken, maar niks was minder waar. Een dag later meldde onze pensionado als eerste dat hij ziek was, een dag later volgende twee andere collega's en vorige week was ook de helft van onze redactie positief getest en/of ziek.


Onder wie ikzelf. Vooral de hoofdpijn was drie, vier dagen lang niet te harden. Waar andere collega's vooral hoesten en proesten, kon ik amper mijn ogen openhouden vanwege een hevig bonkende hersenpan. Gelukkig dat we konden rekenen op twee relatief fitte Henken en een eenmalig tot redacteur omgetoverde cameraman Antoon, die zich vorige week te barsten hebben getikt om een editie van 24 pagina's te vullen. Ik heb ze vanuit bed met een 'telefoon'-column geholpen om dit welbekende vakje te vullen. Ook die editie kwam weer uit en ligt bij de meeste abonnees waarschijnlijk alweer bij het oud papier.


Dat ene kleine negertje. Dat had je moeten zien. Dat trouwde met een negerin. Toen waren er zo weer tien!


Hoe toepasselijk, wat mooi! Gelukkig is ook bij ons iedereen weer (bijna) opgeknapt. Maar het is en blijft toch altijd weer bijzonder. Elke week een nieuwe editie produceren. Zeker in tijden van corona is dat soms een extra uitdagingā€¦ Blijf gezond!