Myrna van Rens (r.) neemt de dansstudio van Martine over.
Myrna van Rens (r.) neemt de dansstudio van Martine over. Foto: Henk Lammen

Myrna: 'nieuwe uitdaging'

Venray | Danshuis Venray krijgt er met ingang van het nieuwe seizoen 2021-2022 een dependance bij. Myrna van Rens gaat onder de naam Danshuis Well de huidige dansstudio van Martine Janssen-Kersten voortzetten. "Als kroon op het werk van de afgelopen vijf jaar gaan we uitbreiden. Het resultaat van krachten die goed samenwerken. Ik denk dat dit niet toevallig op mijn pad is gekomen. Vanaf september neem ik dansstudio Martine over. Ik heb enorm veel zin om samen met de collega’s uit Well de dansstudio verder te laten bloeien."


Dansstudio Martine heeft leerlingen uit de driehoek Venray, Venlo en Gennep, vooral uit de dorpen Siebengewald, Afferden, Bergen, Well en Wellerlooi. Na zestien jaar neemt Martine vanwege gezondheidsproblemen met pijn in het hart afscheid. De dansschool telde in de afgelopen jaren gemiddeld ruim 200 leden, het laatste cursusjaar onder leiding van Martine wordt in het weekend van 17 en 18 juli afgesloten met een laatste voorstelling. Het slotakkoord voor de 37-jarige danslerares. "Ik ben trots op wat ik in zestien jaren heb bereikt. Van een kleine vereniging in een gymzaaltje bij de basisschool tot een bloeiende dansschool." Martine en Myrna volgden beiden de vooropleiding dans bij Liesbeth Wiertz in Venlo. De Wellse en Venrayse danslerares hebben daarnaast een gezamenlijk verleden als docente in het toenmalige Kunstencentrum Jerusalem in Venray. Als dansdocenten en privé onderhielden beiden in al die jaren een goed contact. Martine is dan ook blij dat haar dansschool wordt overgenomen door haar Venrayse collega. "Myrna heeft dezelfde visie, passie en liefde voor het vak. Iemand die net als ik haar hele ziel en zaligheid in haar werk legt. Ik ben blij dat mijn dansschool in goede handen komt."


Myrna van Rens ziet duidelijk meerwaarden in een nieuwe, tweede leslocatie. Ideeën en plannen heeft ze te over. "Ik denk dan met name aan het opzetten van talentenklassen en schoolprojecten in de regio. En, uiteraard, een gezamenlijke voorstelling van beide dansscholen aan het einde van het seizoen." Van Rens zei niet meteen 'ja' op het aanbod om de dansstudio in Well over te nemen. In april hakte ze de knoop door. "Ik heb niet de ambitie om de grootste dansschool in Limburg te worden. Vandaar ook dat ik goed heb gekeken of het een haalbare kaart is. Er komt enorm veel bij kijken om dit proces uit te voeren. Ik zal aan veel meer mensen leiding moeten geven, aan moeten sturen. Als ik ergens voor ga, ga ik er voor meer dan honderd procent voor. Dit is een echte uitdaging."


Op zaterdag 12 en zondag 13 juni is er in Danshuis Well een introductieweekend: "Om de overname te vieren en iedereen kennis te laten maken met ons en ook onze danslessen, trakteren we de dansers op een zogeheten Meet us dance- weekend. We hopen dan alle geïnteresseerden te mogen ontvangen op de vertrouwde locatie in Well, waar we bovendien een opname maken van een Lipdub Dansant. Voor de groepen volwassenen worden op zondag een aantal workshops georganiseerd." In het nieuwe cursusjaar worden de vertrouwde cursussen zoals jazzdance, klassiek ballet en dance fusion aangeboden. Er worden ook enkele nieuwe cursussen aangeboden, zoals peuterdans en ook een talentenklas van kinderen tussen 11 en 15 jaar. Het hele aanbod is te zien op de nieuwe website www.danshuiswell.nl.

Afbeelding