De bibliotheek opent vandaag weer haar deuren in Venray.
De bibliotheek opent vandaag weer haar deuren in Venray. Foto: Henk Lammen

Bibliotheek in Venray mag weer open

Venray | Bibliotheek Venray is vanaf donderdag 20 mei weer open voor publiek. Vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen zijn er nog wel een aantal beperkingen.


De bibliotheken zouden eigenlijk pas later opengaan, maar de opening is door Mark Rutte naar voren gehaald nadat meerdere partijen in de Tweede Kamer hun ongenoegen uitspraken over het voornemen van de premier. Ze vonden het vreemd dat je wel een boek mag kopen in een winkel, maar geen boek mag lenen in de bieb.


Maatregelen

De bibliotheek is geopend op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Wie lid wil worden of vragen heeft wordt verzocht de bibliotheek op weekdagen van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken of op zaterdagen. Op de andere tijden is alleen zelfbediening mogelijk. Er mogen maximaal dertig personen aanwezig zijn in de bibliotheek. Gebruik van een mandje is daarom verplicht. Zijn de mandjes op dan moeten de klanten even wachten tot er weer een beschikbaar is. Wie in de bibliotheek wil verblijven om bijvoorbeeld de krant of een tijdschrift te lezen, of om te studeren moet zich registreren. Daarvoor liggen formulieren klaar.

Uiteraard gelden de standaardregels ook in de bibliotheek. Zo wordt er verzocht om anderhalve meter afstand te houden en is er het verzoek om alleen naar de bibliotheek te komen of met maximaal een andere persoon uit een huishouden. Blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, koorts of als iemand in de thuisomgeving koorts of benauwdheidsklachten heeft.

Theater en bioscoop in Venray nog dicht

Theaters, bioscopen, musea en concertzalen zijn nog dicht. Deze gaan weer open zodra het kabinet besluit dat dit op een veilige en verantwoorde manier kan. Dit is voorzien in de derde stap van het
openingsplan.

Afbeelding