De vijfde editie van het speciaalbierfestival is in aantocht.
De vijfde editie van het speciaalbierfestival is in aantocht. Foto: Rikus ten Brucke

[Video] Vijfde Goesting Craft Beer Festival

Venray | Het Goesting Craft Beer Festival (GCBF) krijgt ook in 2021 een vervolg. In het weekend van 10 tot en met 12 september houdt Proeflokaal Goesting de vijfde editie van het speciaalbierfestival op het Henseniusplein én het Schouwburgplein in Venray.

De eerste editie vond in 2017 plaats


De afgelopen vier jaar is het festival flink gegroeid, van 1200 bezoekers in het eerste jaar tot ruim 2400 liefhebbers in het afgelopen jaar, daarmee is GCBF direct het grootste bierfestival van de regio.

Ook dit jaar mag het bierfestival op een flink aantal bezoekers gaan rekenen. De voorverkoop, die inmiddels digitaal gestart is, deed de servers van de ticketservice op hol slaan. In minder dan drie minuten was de eerste dag van het festival al uitverkocht. Deze grote drukte zorgde voor het op hol slaan van de servers en het registratiesysteem erachter.


Tickets

Gijs Schapendonk, uitbater van Proeflokaal Goesting, voegt daar aan toe: "We verkopen op dit moment niet meer tickets dan dat we onder de verwachte corona-maatregelen kunnen verkopen. Dat betekent op dit moment, 1.5 meter afstand en zittend van de mooie bieren genieten.”

Mochten de corona-maatregelen in de aanloop naar september versoepeld worden dan schakelt de organisatie daar direct op. "Het droombeeld is natuurlijk dat we een van de eerste festivals worden waarbij de maatregelen grotendeels losgelaten kunnen gaan worden, dan wordt het een lustrumeditie om nooit te vergeten” aldus Schapendonk. Deze editie mag het Goesting Craft Beer Festival gastheer zijn voor ruim vijftien brouwerijen uit binnen- en buitenland. Vol trots worden de namen in de komende weken bekend gemaakt maar nu al kan de organisatie aangeven dat brouwerijen uit Rusland, Denemarken, België, Ierland, Polen én Nederland hun bieren komen schenken op het festival.

Een lustrumeditie om nooit te vergeten


Landen

Komende weken hoopt de organisatie nog twee tot drie landen aan dit rijtje toe te mogen voegen, waarmee het GCBF een festival met internationaal allure begint te worden. Zaterdag en zondag zijn inmiddels volledig uitverkocht al hoopt de organisatie dat er in de loop van de komende maanden meer kaarten in de verkoop kunnen komen bij het bekend maken van versoepelingen. Voor de vrijdag is nog ongeveer 50 procent van de kaarten beschikbaar.

Deze tickets worden verkocht via de website www.venraytickets.nl, het ticketsysteem van Venray Bloeit. De organisatie kiest bewust voor dit systeem en blijft achter die keuze staan, al kende de verkoop dit jaar wat problemen. "De kosten die ticketverkoop met zich mee brengt vloeien bij venraytickets.nl direct terug naar de promotie van Venray en activiteiten die in Venray georganiseerd worden. Dat is voor mij een doorslaggevende reden om voor deze partij te kiezen. Daarbij zijn de ontstane problemen in korte tijd goed opgelost door Venray Bloeit”, aldus Schapendonk.


Tijden

Het Goesting Craft Beer Festival 2021 begint op vrijdag 10 september om 16.00 uur, op zaterdag 11, en zondag 12 september opent het festival haar deuren om respectievelijk 13.00 en 12.00 uur.

Afbeelding