Ondanks de regen toch stralende gezichten tijdens de laatste editie in 2019.
Ondanks de regen toch stralende gezichten tijdens de laatste editie in 2019. Foto: Henk Lammen

[Video] Venrayse Singelloop gaat door

Venray | Vastberadenheid en gedrevenheid bij het bestuur van de Stichting Venrayse Singelloop. Tijdens de laatste vergadering werd unaniem besloten: de zevende editie van het hardloop- en wandelevenement op zondag 3 oktober gaat definitief door. Voorzitter Brendan Rijsdijk trapt nog voorzichtig op de rem: "Uiteraard zijn we afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, maar we zijn klaar voor het bouwen van een feestje."


"Iedereen was het erover eens dat we groen licht moesten geven", kijkt Rijsdijk terug op het besluit van het stichtingsbestuur. "De ontwikkelingen zien er ook goed uit. De vaccinatiegraad ligt steeds hoger, er zijn steeds minder besmettingen en we hopen dat die trend zich de komende maanden doorzet. De vergunning bij de gemeente is inmiddels aangevraagd. Afhankelijk van de situatie later dit jaar zijn we heel positief dat we Venray weer op de hardloop- en wandelkaart kunnen zetten." Vorig jaar was er een gedwongen (corona)pauze, een jaar daarvoor (2019) was volgens de preses organisatorisch gezien het beste jaar van de singelloop. "De blauwdruk van die editie gebruiken we ook voor het komende evenement. Afgezien van het weer verliep in dat jaar alles vlekkeloos. Hopelijk kunnen we de mensen weer op een verantwoorde manier in beweging krijgen voor een van de eerste grote evenementen in de gemeente Venray. Zeker in deze coronatijd is bewegen, naast een gezonde leefstijl, enorm belangrijk om het virus het hoofd te bieden. Minder vatbaar te zijn voor de ziekte."

De pr-trein is weer volop in beweging. Flyers en banners zijn in de maak, op 1 juni gaat de inschrijving voor deelnemers van start. Inschrijven kan dan via de website www.venraysesingelloop.nl. Nieuwe bestuursleden hebben zich aangediend voor de diverse commissies binnen de stichting. Sponsoren spraken hun vertrouwen uit en blijven het evenement financieel ondersteunen. Risico's indien het alsnog wordt afgelast, zijn er niet. Rijsdijk: "De aanloopkosten zijn in ieder geval gedekt. We lopen als stichting geen financiƫle risico's mocht de singelloop niet doorgaan."

Afbeelding