De motorvrienden van Wèrs uit Ysselsteyn steunen Roel Smits.
De motorvrienden van Wèrs uit Ysselsteyn steunen Roel Smits. Foto: eigen foto

Wèrs pinkstertocht

Ysselsteyn | De motorvrienden van Wèrs uit Ysselsteyn houden op eerste pinksterdag, zondag 23 mei, de eerste clubtoertocht. De eerste toertocht van het seizoen is omgedoopt in de Roeltocht vs MS.


De club wil daarmee geld inzamelen voor dorpsgenoot Roel Smits (47) zodat hij een stamceltransplantatie kan ondergaan in Rusland die 55.000 euro kost. Om geld in te zamelen worden tal van acties gehouden voor Roel. “Wij als Wèrs gaan Roel hiermee helpen. Roel heeft tijdens de eerste toertochten van Wèrs voor de lunch gezorgd en nu gaan wij met ons allen voor Roel zorgen”, zegt John Houben van de Ysselsteynse motorvrienden.


De toertocht is dit jaar voor iedere motorrijder, dus ook niet-leden, toegankelijk. Iedereen die de tocht rijdt, uitgezonderd bijrijder, betaalt 5,5 cent per kilometer. Aangezien de Roeltocht in totaal ongeveer 275 km lang is, betaalt iedere deelnemer afgerond vijftien euro. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de Facebookpagina van Wèrs (www.facebook.com/motorclubwers).

Wèrs wil ook steentje bijdragen voor dorpsgenoot

Iedereen kan op eigen gelegenheid vertrekken tussen 09.00 en 10.00 uur aan de verbindingsroute van café-restaurant Roelanzia in Ysselsteyn naar tankstation de Slenk aan de A50 bij Arnhem.


Houben: “De route heeft eigenlijk alles behalve bergen, maar die ga je niet missen. Onderweg zijn er voldoende gelegenheden om te eten of te drinken. De Roeltocht eindigt weer bij Roelanzia. We willen als Wèrs ook ons steentje bijdragen aan de strijd die Roel met zijn gezin moet voeren. Wèrs hoopt op een mooie opkomst, zodat we samen een mooie donatie kunnen geven. Om een zo groot mogelijk bedrag in te zamelen is het verteer tijdens de toertocht voor eigen rekening.”


Er worden nog steeds acties gehouden om de stamceltransplantatie van Roel Smits later dit jaar in Rusland te kunnen bekostigen. Een behandeling die MS kan stopzetten. Nederlandse MS-patiënten ondergingen de operatie inmiddels met succes.

Kosten worden niet vergoed door zorgverzekering

De kosten, 55.000 euro, worden echter niet vergoed door de zorgverzekering. Ysselsteyn heeft de actie omarmd en ondersteunt Roel vs MS op alle mogelijke manieren.

Meer informatie over alle acties om Roel Smits financieel te steunen, zijn te vinden op de Facebookpagina Roel vs MS.

Afbeelding