Vanaf links: Jan, Truus, Nelly, Margriet, Els, Theo, Mia Fien, Herman, Jacques en Leny.
Vanaf links: Jan, Truus, Nelly, Margriet, Els, Theo, Mia Fien, Herman, Jacques en Leny. Foto: Werkgroep oude foto RooyNet

Kinderen Slangen

Veulen | Joannes Cornelis Slangen werd op 22 oktober 1905 in Linne geboren als zoon van Hermanus Slangen en Maria Josepha Tasset.


Sjeng trouwde op 19 juni 1933 met Maria van Montfort. Maria Odilia van Montfort werd op 14 maart 1910 in Posterholt geboren als dochter van Jacob van Montfort en Maria Helena Mulders. Ze kwamen op 2 januari 1937 aan de Eijkenhofweg in Veulen wonen.

Ze kregen twaalf kinderen, waarvan er een als baby is overleden. Sjeng was landbouwer. Ze woonden op de St. Joseph Hoeve.


Zoon Jan nam de boerderij van zijn ouders over. Op deze boerderij is de Wagyu Farm is gevestigd, waarvan Jan de oprichter is. Hij wordt daarom ook wel Mister Wagyu genoemd. Anno 2021 runt kleindochter Bianca en haar man Jacquo Gerritsen dit bedrijf.

Maria Slangen-van Montfort overleed op 2 januari 2000 en Sjeng Slangen op 17 juni 2001, beiden in Venray. Hun kinderen v.l.n.r.: Jan, Truus, Nelly, Margriet, Els, Theo, Mia Fien, Herman, Jacques en Leny Ze zijn kinderen van Sjeng en Maria Slangen - van Montfort uit Veulen.

Bron: Stichting Veulens Historie Herleeft, collectie Jan Slangen. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas, weekbladen van de kerkdorpen en het Genealogisch Archief van de gemeente Venray inzien.


Werkgroep Oude Foto.