Oud-Venraynaar
wint De Tegel

Oud-Venraynaar
wint De Tegel

Venray | Dagblad De Limburger is maandag tijdens de uitreiking van De Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland, wederom in de prijzen gevallen. Een van de drie nominaties werd in de wacht gesleept.


De prijs ging naar de verslaggevers Rik van Hulst en Sjors van Beek. Zij wonnen De Tegel in de categorie regio met een reeks onthullende verhalen die ze in 2020 schreven over de misstanden bij de politie Horst en Peel en Maas. Van Beek woonde in de jaren negentig in Venray toen De Limburger daar ook nog een kantoor had.

In de zaak die Van Hulst en Van Beek onderzochten zijn intussen elf agenten bestraft wegens uiteenlopende misdragingen. Vijf van hen werden ontslagen. Zo'n 1300 strafdossiers werden doorgelicht op zoek naar onregelmatigheden. De Rijksrecherche is nog altijd bezig met het onderzoek.


De jury van De Tegel prees de winnaars voor hun vasthoudendheid, juist in zo'n gesloten bolwerk als de politieorganisatie. De verslaggevers, die met tussenpozentwee jaar lang aan het dossier werkten, toonden zich verguld met hun uitverkiezing.