Vervolg voorpagina

Vervolg voorpagina

Wandelen voor Roel Smits

Ysselsteyn | Bram Wilmsen, Daniek Lucassen, Dennis Teunissen, Dirk van de Ven, Dirk Scheepens, Elles van Kempen, Jesper Spreeuwenberg, Koen van Soest, Kristy Teunissen, Maurice Pouwels, Phil Versteegen, Sander Spreeuwenberg, Wout Gommers en Willy Hubers zijn klaar voor de uitdaging. Het is geen vriendengroep. Sommigen kennen elkaar pas sinds de eerste bijeenkomst.


"Het mooie aan deze groep is dat het veel verschillende leeftijden betreft. Dit maakt het extra bijzonder. Doordat we allemaal onze eigen priv├ękring om ons heen hebben, vergroot het ook de mogelijkheden om geld binnen te halen. Daarnaast wordt het vooral heel gezellig denk ik, om close te worden met elkaar in deze dagen. Als het avontuur erop zitten, zijn we vrienden", lacht Hubers.

Een deel van de groep had al wandelschoenen, anderen gingen meteen naar de speciaalzaak om het juiste schoeisel aan te laten meten. De voorbereidingen zijn in volle gang, de oefentochten van 10, 20 of 30 kilometer zitten in de benen. Een enkeling liep zelfs naar zijn studentenkamer in Nijmegen. "We trainen wel, soms alleen, vaker in groepjes. Maar overdrijven doen we niet, geld inzamelen voor de actie RoelvsMS en vooral veel lol hebben. Dat staat voorop", benadrukt Willy Hubers.

De wandelaars hebben niet echt een persoonlijke band met Roel Smits. De meeste kennen hem van het uitgaansleven, de kermis in het dorp. Toch is de verbondenheid met hem en de acties hartverwarmend groot. "Dat is absoluut kenmerkend voor ons dorp. De verbondenheid in Ysselsteyn is altijd al heel erg groot geweest. Het hele jaar door wordt hier veel ondernomen, zelfs in de coronaperiode. En gaat het om een goed doel in Ysselsteyn dan steekt iedereen meteen de handen uit de mouwen. Wil iedereen iets betekenen. 't Zorghuus is een van de mooiste voorbeelden uit het verleden."

Aan het begin van de week stond de teller van de actie al op bijna 4000 euro. De groep wandelaars heeft echter geen streefbedrag gehangen aan de actie. Het totaalbedrag voor de behandeling van Roel Smits moet er komen. "Of het via onze actie binnen komt, of via een van de andere acties die in Ysselsteyn georganiseerd wordt, is om het even. Doordat er hier zoveel georganiseerd wordt, wordt er ook op vele plekken geld ingezameld. Op een gegeven moment is het dus ook een keer op. Voor ons de kunst om juist vanwege die grote groep met verschillende mensen om allen in de eigen kringen maximaal op zoek te gaan naar sponsoren." De wandelaars en daarmee de actie RoelvsMS steunen, kan nog steeds. In geld of natura. Hoe de weergoden de groep ook gestemd zijn, de wandeltocht gaat door. "Het zou natuurlijk vervelend zijn als het voortdurend regent, maar naast fysiek zal de tocht hoe dan ook mentaal wat vergen. Een beetje regen zou dan niet de grootste te nemen horde moeten zijn."

Publiek langs de kant werkt motiverend

Heel Ysselsteyn leeft in ieder geval mee. Twee busjes en een volgauto zijn ter beschikking gesteld om proviand mee te kunnen nemen. Vrienden en bekenden hebben al aangekondigd om naar pauzeplekken te komen met eten en drinken en een extra dosis motivatie. Na de eerste dag slapen de wandelaars in Oss bij bekenden uit Ysselsteyn (Kim Egelmeers en Jeroen van den Berg).

De voorbereiding is rond, het avontuur mag beginnen. "Het belangrijkste blijft natuurlijk het doneren via onze doneerpagina. Dit kan nog de gehele maand mei en is zeer welkom. Wat publiek langs de route zou motiverend werken en zeker bij terugkomst zondagavond in Ysselsteyn hopen we op een leuke ontvangst." Geld doneren kan via www.doneeractie.nl/actie/52231. "We hopen dat nog veel mensen ons, maar vooral Roel steunen. Door bij te dragen aan ons avontuur helpen wij Roel op weg naar 55.000 euro die nodig is voor zijn behandeling."

Via Facebookpagina Wandelen voor Roel vs MS zijn de veertien wandelaars twee dagen te volgen.