Ferry de Haan heet Stijn van Gassel welkom bij Excelsior.
Ferry de Haan heet Stijn van Gassel welkom bij Excelsior. Foto: Excelsior Rotterdam

[Video] Nieuwe uitdaging

Rotterdam | Stijn van Gassel is bezig aan zijn laatste weken als doelman van Helmond Sport. De keeper uit Ysselsteyn stapt na dit seizoen over naar Excelsior Rotterdam. Van Gassel tekent in Rotterdam een contract voor twee seizoenen met de optie voor een derde seizoen. Bij Helmond Sport kwam de 24-jarige doelman in de afgelopen seizoenen tot ruim 160 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Stijn van Gassel werd in 2018 gevolgd in het programma Sportlicht


Op de officiële website van Excelsior geeft Van Gassel aan dat hij toe was aan een nieuwe omgeving. "Ik wil stappen blijven zetten in mijn carrière, maar het belangrijkste is dat ik blijf spelen om te laten zien wat ik kan. De stap naar Excelsior is daarom een mooie voor mij."


Honkvast

Van Gassel is bepaald geen clubhopper. Sterker nog, de goalie behoort tot de meest loyale voetballers uit de eerste en eredivisie. De doelman maakt komende zomer zeven jaar deel uit van de selectie van Helmond Sport en daarmee bezet hij plek elf op de lijst van meest loyale profvoetballers van Nederland. De lijst die wordt aangevoerd door Robert Zwinkels van ADO Den Haag. De keeper speelt al bijna zestien jaar bij de club uit Den Haag. Nu is het voor Van Gassel tijd voor een nieuw avontuur bij Excelsior.


Enthousiast

De club uit de Rotterdamse wijk Kralingen is maar wat blij met de komst van Van Gassel. "Wij zijn heel blij dat wij Stijn aan ons hebben kunnen binden", stelt directeur Ferry de Haan op de website van de club. “Hij is niet alleen een goede doelman, maar ook een jonge, gretige en ervaren speler. Stijn is ontzettend ambitieus, ziet Excelsior niet als eindstation, maar wil als eerste doel gaan presteren met Excelsior. We hebben hem afgelopen jaar veel aan het werk gezien. Met Excelsior hebben we alleen al vier keer tegen Helmond Sport gespeeld. In de oefenwedstrijd in de voorbereiding trok hij al onze aandacht. Hij speelt met lef en gaat met veel overtuiging voor lange ballen. Zijn manier van keepen spreekt ons enorm aan."


Blessure

Van Gassel is sinds 2017 het vaste gezicht onder de lat bij de club uit Noord-Brabant. Sindsdien miste hij slechts één wedstrijd: "Ik had een nop tegen mijn been gehad en die wond moest gehecht worden. Ik had toen 136 wedstrijden achter elkaar gespeeld, maar het was niet verstandig om te spelen. Toch vond ik het moeilijk om het duel tegen Jong AZ te laten schieten en te horen dat ik niet bij de selectie zat. Als sportman wil je toch elke wedstrijd in het veld staan. Dat zat er dus helaas niet in."


Goed gevoel

De goalie heeft na verschillende gesprekken met De Haan, de trainer en de keeperstrainer besloten om naar Excelsior te verkassen. "Ik heb goede gesprekken gevoerd met Ferry de Haan, Marinus Dijkhuizen en Ronald Graafland over de plannen van de club. Excelsior meldde zich al heel vroeg bij mij, ook daar sprak vertrouwen uit. Na het eerste gesprek hebben we contact gehouden en uiteindelijk heb ik mijn gevoel laten spreken. Excelsior wil opnieuw gaan bouwen met als doel promoveren naar de Eredivisie. Ik ben zelf ook ambitieus en daarom wil ik daar graag mijn steentje aan bijdragen."


Van Gassel speelt woensdagavond de laatste competitiewedstrijd in het shirt van Helmond Sport. De doelman, die in het verleden ook speelde voor SV Venray en Ysselsteyn, neemt het dan op tegen De Graafschap.