De familie Relouw emigreerde naar Australië.
De familie Relouw emigreerde naar Australië. Foto: Rooynet

Familie Relouw emigreerde

Venray | Het gezin van Wim en Wilhelmina Relouw - Hermans. Wilhelm Relouw werd op 22 april 1907 in Venray geboren als zoon van Peter Antoon Relouw en Maria Theresia Schwachöfer.


Hij trouwde op 23 september 1933 met Wilhelmina Hermans. Wilhelmina Maria Hermans werd op 28 december 1911 in Deurne geboren als dochter van Cornelis Hermans en Hendrica Francisca Theodora Hendriks.


Ze woonden aanvankelijk aan de Broekweg 11, maar verhuisden naar de Kruisstraat 7 in Venray. Wim was eerst metselaar en later portier van de huishoudschool. Ze kregen elf kinderen, waarvan er een doodgeboren werd. In 1954 vertrok hun oudste zoon Antoon met de MS Seven Seas naar Australië.


Op 16 juni 1955 emigreerde de rest van het gezin. Kort daarvoor werd deze foto genomen. Wim Relouw overleed op 1 november 1980 en Wilhelmina op 11 augustus 1982, beiden in Ballarat, Victoria, Australië.


De drie meisjes vooraan zijn v.l.n.r.: Alida, Johanna en Francisca. Dan drie jongens v.l.n.r.: Wilhelm, Albertus en Pieter. Achteraan v.l.n.r.: Cor, Maria, Henk, moeder Wilhelmina Relouw - Hermans met Marinus op de arm en vader Wim Relouw.


Bron: Gemeentearchief Venray, collectie Harrie Coopmans/Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas, weekbladen van de kerkdorpen en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien. Werkgroep Oude Foto.