Close Harmony Group Confetti kan versterking gebruiken.
Close Harmony Group Confetti kan versterking gebruiken. Foto: Persfoto

Confetti zoekt zangers

Venray | Net als veel andere beoefenaars van zang en muziek heeft Close Harmony Group Confetti veel last van de coronacrisis. De twintig zangers en zangeressen schakelden al vrij snel over naar online repetities. Ondanks alle inspanningen van het koor zijn er enkele leden afgehaakt. Daarom zoekt Confetti nieuwe leden.


Dirigent Kenny Jansen haalde tijdens de lockdowns alles uit de kast om met de leden het gevarieerde repertoire te blijven oefenen. Toch was het een verademing dat er vorig jaar weer buiten gemusiceerd kon worden. Vorig jaar mocht er zelfs weer enige tijd binnen worden gerepeteerd.

Maar dat bleek van korte duur en het coronavirus greep weer om zich heen. De tweede periode met online repetities viel sommige leden van het koor erg zwaar, zeker toen er een reeks concerten werd afgelast.

Jansen wist toch samen met de zangers van Confetti twee arrangementen in elkaar te zetten en deze stukken waren zelfs op YouTube te bewonderen. Het ene arrangement was een bewerking van het nummer Being Alone at Christmas van Miss Montreal (Sanne Hans, red.) en het andere arrangement was een medley van ABBA. Het laatste project staat ook op het programma voor de volgende twee concerten.

Ondanks alle inspanningen in deze periode haakten verschillende leden af, zodat de bezetting van Confetti niet meer optimaal is. Bij de mannen en de vrouwen kan Confetti de nodige versterking gebruiken. Zeker nu de geplande concerten naar alle waarschijnlijkheid ook doorgaan, is nieuwe aanwas van harte welkom.

Er mag momenteel nog steeds niet fysiek gerepeteerd worden. Toch hopen koor en dirigent dat binnen niet al te lange tijd een begin gemaakt kan worden aan een nieuwe periode.


Informatie voor potentiƫle nieuwe leden is te vinden op www.confetti-venray.nl. Het is ook mogelijk om informatie te verkrijgen via de mail. Stuur dan een bericht naar secretaris@confetti-venray.nl.