rrem
rrem Foto: Rob Beckers

Kerktoren Merselo in de steigers

Merselo | De toren van de Johannes de Doperkerk in Merselo staat de komende tijd volledig in de steigers. Toch wordt er niet alleen hard gewerkt aan de toren, ook de binnenkant van de kerk krijgt namelijk een grondige opknapbeurt. De totale werkzaamheden duren nog ongeveer acht weken.


In het bovenste gedeelte van de kerktoren wordt vooral gewerkt aan verschillende pilaren die zijn gescheurd. Hub Muijsers, een van de vrijwilligers die zich inzet voor de kerk in Merselo, legt uit wat er precies gaat gebeuren. "Bij de galmgaten zitten pilaren en in die pilaren zijn ijzeren pinnen verwerkt. Sommige pinnen zijn gaan roesten en daardoor zijn enkele pilaren gebarsten. Dat wordt nu hersteld en dat kan niet vanuit de binnenkant. Via de steigers kunnen de werklieden er goed bij."

Ook aan de binnenkant van de kerk wordt hard gewerkt. Het oude stucwerk is op veel plekken verwijderd en deze week worden er leidingen getrokken in de muur voor onder meer de muziekinstallatie. "Deze leidingen trekken we met een groep vrijwilligers. Als de leidingen zijn gelegd is alles mooi in de muur weggewerkt. Daarna wordt er gestukt en dat duurt even. Want na iedere laag moet het stucwerk drogen. Daarna wordt er nog geschilderd en dan kan de kerk er weer jaren tegen. Het voegwerk buiten is immers al gedaan."


Foto: Rob Beckers.

rrem