Vragen over uitstel aanleg glasvezel

VENRAY | Hans Janssen-Groesbeek vraagt zich af waarom voor de tweede keer de aanleg van glasvezel in wijk Brabander is vertraagd. "Schandalig", zegt hij in een brief aan verantwoordelijk wethouder Jan Loonen. "Aan de voorwaarde is immers voldaan."


Was eerst de bedoeling dat vorig jaar september met de aanleg zou worden begonnen, dat werd verschoven naar september dit jaar. Janssen-Groesbeek constateert tot zijn leedwezen dat aanleg andermaal is uitgesteld, nu naar het derde kwartaal van 2022.

Glasweb moet alleen nog in het centrum (waaronder Brabander) glasvezel aanleggen. "In dit traject heb ik als commissielid enige tijd mijn bijdrage geleverd in het verwerven van klanten", zegt Janssen-Groesbeek. "Met name in mijn wijk De Brabander. Bij het bereiken van de maatstaf van 30 procent van het aantal woningen (reeds in 2019 bereikt), kan de aanleg in dit gedeelte van Venray Centrum starten. Door het voldoen aan de voorwaarde is de financiering vanzelfsprekend geregeld." Waarom dan dat uitstellen, vraagt Janssen-Groesbeek zich af. "Ik proef een situatie van onvermogen bij Glasweb Venray. En als dit nog langer aanhoudt, moeten wij vrezen voor kapers op de kust voor aanleg van een glasvezelnetwerk in het meest lucratieve gebied binnen de gemeente Venray met tweedeling als gevolg. Daar zit niemand op te wachten. Het beleid van de overheid is duidelijk. Jan Loonen moet daarom als verantwoordelijk wethouder nu stappen nemen."