Het is nog even afwachten of Kindervakantiewerk Venray 2021 definitief doorgaat.
Het is nog even afwachten of Kindervakantiewerk Venray 2021 definitief doorgaat. Foto: Henk Lammen

[Video] Hoop bij Kindervakantiewerk

Venray | "We hopen dat het doorgaat, maar we blijven afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende tijd." Hoofdleider Carole Litjens (foto-inzet) van Kindervakantiewerk (KVW) Venray kan alleen maar hopen dat de 70ste editie van dit evenement na een jaar afwezigheid gaat plaatsvinden. "We kunnen de kinderen niet nog een jaar missen."

In 2019 deden er 530 kinderen mee


Hoewel de vergunning nog niet is afgeven door de gemeente Venray, gaat de organisatie van KVW ervoor om de jubileumeditie dit jaar glans te geven. Er zijn twee scenario's in voorbereiding voor het grootste kinderevenement in Venray, dat traditiegetrouw in de eerste week van de kindervakantie, van maandag 26 tot en met vrijdag 30 juli, op de rol staat. Scenario 1 is dat alle activiteiten net als in andere jaren plaatsvinden op de vertrouwde plek, het terrein op Vlakwater in Venray. Het alternatieve plan met de naam Coronascenario 2 zit ingewikkelder in elkaar.

Litjens: "Om de drukte op een plek te vermijden en daarmee ook het reisverkeer te minimaliseren, gaan we kijken of we de activiteiten kunnen verdelen over vier locaties. We denken dan bijvoorbeeld aan ons eigen terrein in combinatie met de hockey- en voetbalvelden in Venray en het St. Servaasterrein. Het nadeel van de tweede optie is dat het enorm veel meer werk met zich meebrengt en dat we meer vrijwilligers nodig hebben."

De inschrijving voor de vrijwilligers is inmiddels van start gegaan. Litjens hoopt dat de mensen die zich in de afgelopen jaren hebben ingezet voor KVW, het evenement en de kinderen na een jaar afwezigheid niet aan zich voorbij laten gaan. "Alle helpende handjes zijn hard nodig. Ouders, grootouders, neefjes, nichtjes, iedereen is welkom voor de begeleiding van de spellen. Dat kan een halve dag zijn, een hele of zelfs meerdere dagen. Bij veel animo van kinderen en te weinig handjes om een goede en veilige week weg te zetten, zullen we gaan loten. Daar willen we vooralsnog niet aan denken." De inschrijving voor de kinderen gaat pas later van start. Afhankelijk van het aantal beschikbare vrijwilligers wordt bekeken wat het maximum aantal deelnemers is. "Want de veiligheid van de kinderen staat op een. Ouders moeten weten dat hun kinderen in goede, vertrouwde handen zijn. Daar staan we al tientallen jaren voor."

Hoe KVW dit jaar alles in elkaar draait, is volgens Litjens van secundair belang. Hoofdzaak is dat het evenement doorgaat. "Vorig jaar moesten we de kinderen teleurstellen en werd de kindervakantiewerkweek voor de eerste keer in een lange historie afgelast. Nu gaan we er absoluut voor, we willen die blije koppies weer het terrein op zien komen en laten genieten van een week spel, plezier en ontspanning."

Aanmelden als vrijwilliger kan via de website www.kvw-venray.nl. Daarop is ook meer informatie te vinden over KVW.

Afbeelding
Afbeelding