Rianne Braat keerde maandag sinds lange tijd terug op de weekmarkt in Venray.
Rianne Braat keerde maandag sinds lange tijd terug op de weekmarkt in Venray. Foto: Willem Menting

Terug op de weekmarkt

Venray | Ruim vier maanden zat Rianne Braat van Prinsen Fournituren thuis en mocht ze met haar geliefde marktkraam niet naar de weekmarkt in Venray. Vanaf 28 april zijn echter de niet-essentiƫle kramen van de non-foodsector weer welkom en staat Braat met haar draadklosjes, modeaccessoires, riemen en andere fournituren weer op de markt in Venray. "Het is heerlijk om weer terug te zijn", vertelt ze in de kraam die ze met haar man Jos runt.

De Brabantse koopvrouw is dolgelukkig met alle klanten die afgelopen maandag bij Prinsen Fournituren kwamen. De meesten zijn vaste klanten en wachten al maanden op hun terugkeer naar de weekmarkt. "We doen alles voor onze klanten en gelukkig wordt dat gewaardeerd. Als er iemand komt met een kapotte rits, dan maken we die direct. Mensen hebben ons gemist en wij hun uiteraard ook."

Toen Rianne vanwege de gedeeltelijke sluiting van de weekmarkten thuis kwam te zitten in Veldhoven, weigerde ze bij de pakken neer te zitten. "Ook tijdens onze afwezigheid zijn we er voor onze klanten geweest. We hebben klanten spullen ter reparatie laten opsturen om ze toch van dienst te kunnen zijn. Daarnaast hebben we steun van de overheid gekregen, maar alles wat extra werd verdiend konden we weer inleveren."

Ook werd Rianne vaak verteld dat ze bijvoorbeeld een webshop kon beginnen om toch wat omzet te genereren, maar daar had ze weinig gevoel bij. "Ik sta zelf al ruim veertig jaar op de markt en kom er al veel langer. Werken op de markt en het runnen van de winkel hier is mijn hobby en passie. We staan vroeg op en zijn laat thuis. Als ik dan ook nog een webshop moet runnen, dan gaat dat niet lukken. Hopelijk kunnen we de deuren nu openhouden."

Vanwege de vakantie en de lange afwezigheid op de markt was het maandag direct druk bij Prinsen Fournituren. "Je ziet dat we iedereen netjes volgens de richtlijnen kunnen ontvangen. Als het aan ons had gelegen, waren we nooit weggeweest. Ik zie eerlijk gezegd weinig verschil tussen ons en de foodkramen."

Afbeelding