Afbeelding
Foto: Rooynet

RooyNet telt er weer duizend foto's bij

Venray | Op 3 mei werd de 32.000ste foto op RooyNet geplaatst. Deze afbeelding is onderdeel van de verzameling Zeskamp en Spel Zonder Grenzen.


Op 13 september 1972 werd de grote Europese finale van het Spel Zonder Grenzen in Lausanne gehouden. In het centrum van Venray hadden zich vele mensen verzameld om een glimp op te vangen van de ploeg die thuis kwam na het behalen van de tweede prijs in Lausanne. De ploeg werd eerst op het raadhuis ontvangen, waar captain Wim Willems voor de derde keer een trofee aan de burgemeester overhandigde. Daarna toonde de zeskampploeg zich op het bordes om zich te tonen aan het Venrayse publiek.

De Venrayse zelfstandige ondernemers hadden een groots opgezette braderie georganiseerd. Een van de attracties was de draaimolen. De stemming zat er helemaal in bij de zeskampploeg en ze draaiden graag een ronde mee. Hiermee kwam een einde aan het maandenlange zeskampavontuur.

In januari van dit jaar kwam de 31.000ste foto op de website. Deze was een upload van Stichting Historische Kring Oostrum en Spraland. En nu zijn er weer 1.000 nieuwe foto's op RooyNet geplaatst. Dat komt vooral, omdat de vrijwilligers de verzameling Zeskamp en Spel Zonder Grenzen op de website hebben geplaatst. Ook zijn er films, geluidsbestanden en documenten over de Zeskampploeg op RooyNet bijgekomen. Hierover leest u meer op pagina 19 van dit nieuwsblad.


Foto: Lia Lucassen (links) en Jan Bastiaans, die een passend schuitje hadden gevonden.